Wednesday, July 4, 2007

Cerita Damansara Heights

Assalamualaikum...
Salam perkenalan buat anda yang baru mengunjungi blog saya ini...
Saya dipanggil melalui hphone oleh seorang wanita 2 minggu yg lalu.. namanya Imelda.. dia meminta saya untuk bertugas sebagai doktor sementara di sebuah klinik swasta dipanggil global doctor specialist center di mana saya diminta menjaga klinik pesakit luar. Bagaimana mereka mendapat nombor telefon saya pun saya tak tahu. Biasanya doktor yang available untuk lokum ini spreads around very fast... saya pun tak pasti sebenarnya terdapat berpuluh-puluh klinik yang call saya untuk membuat lokum kadang2 sampai ke kelana jaya dan shah alam... macam seolah2 ada network pulak...
Global Doctor specialist center nih terletak di Damansara Heights. Untuk pengetahuan kepada mereka yang tidak beberapa mengenali Damansara Heights ni, di sinilah tempat tinggal orang-orang kaya, ternama, golongan expatriates dan golongan bijak pandai. Salah seorang yang terkenal, ternama, kaya dan bijak pandai yang semakin masyhur adalah Abdul Razak Baginda... Sesiapa yang tak kenal Abdul Razak Baginda ini samada anda ni bukan orang Malaysia ataupun anda bukan orang Monggolia... Di Damansara Heights satu buah rumah teres boleh mencapai 500 k hingga 1 juta sebuah... dan sebuah rumah banglo buruk sebesar 5000 sft boleh dijual dengan harga 4 juta..... TUNAI! ...
Berbalik cerita kisah klinik saya bertugas... Klinik itu terletak di jalan Dungun sbelah Jalan Semantan. Dia adalah bangunan bersebelahan MBSB dan SPPK, juga terletak di sebelah bangunan HP (Hewlett Packard). Nak carik bukan main susah sebab klinik ini takder sign board. Pusing2 dan tanya orang, akhirnya saya pun parking kat sebuah bangunan di mana klinik itu dikatakan terletak. Alhamdulillah, akhirnya sampai juga.
Yang best part about klinik nih ialah ia baru sahaja dibuka.. actually tak lah baru sangat... dah 4 bulan. tapi pesakitnya satu hari cuba teka? paling ramai 3 orang!! hahaha... itulah paling ramai.. itupun yang 2 orang tuh anak beranak... macam semalam.. takder orang langsung... manalah saya tak boleh tulis artikel panjang2 dalam blog... terasa bahagiaaa... duit masuk tapi melayan internet...
Pesakitnya adalah dari golongan expats... semua yang datang berjumpa saya adalah mat salleh dan minah salleh British... haaii... tergeliat gak lidah nih nak cakap accent depa.. depa punya accent pun macam slang omputeh... hehehe... tapi pengalaman bagi saya.. maklumlah ngan omputeh ni soalan yang depa tanya sedikit extravaganza... kalau tak equipped, berpeluh gak nak jawab...
Ok Ok... part ni lah yang saya nak cerita... masa nak balik dari Klinik, saya pun masuk kereta dan start engine... pastu keluar, sampai ke tempat bayar parking... saya masuk pukul parking pukul 8.45 am keluar pukul 5.15 pm (kerja masuk kul 9.00 am keluar pukul 5.00 pm- 8 jam). Saya pun hulur lah kad parking...
"RM 30.00!"... jerit penjaga parking tuh...
"RM 30.00????? ", saya tak puas hati... menanya semula.... muka saya nampak sangat terkejut...
" Ye Encik... sekali masuk jam pertama RM 6.00, satu jam seterusnya RM 3.00... tak ada flat rate"..
Saya pun mengira semula RM 6.00 satu jam... baki 8 jam RM 3.00 x 8 jam = RM 24.00 = Jumlah RM 30.00
(semua kira 9 jam lah sebab jumlah jam saya kat parking 8 jam 30 minit) ...
Berpeluh saya mencari duit kat dalam dompet.. TAK ADA!!... hahaha... korek punya korek... terjumpa RM 50.00 saya simpan kat dalam celah2 dompet... Masa simpan dulu niatnya untuk emergency macam kes nih.... Sebenarnya saya pun dah lupa kehadiran duit yang saya simpan tuh... Alhamdulillah... ada gak.. terlepas azab saya...
Masa nak hulur tuh.. menggeletaaarr... yelah duit RM 30.00 bayar parking kat Damansara Heights... buat makan pun kenyang 3 hari.... Sumpah dah tak nak parking kat sini lagi...
Selepas pada itu, saya bertanya-tanya orang kat mana nak parking murah... nampaknya tiada parking murah di sini... jadi saya pun parking seadanya di parking yang disediakan... hari ke 2 saya kena RM 15.00 untuk 9 jam. Hari ke tiga saya bekerja disitu selama 4 jam... parking kat MBSB kena RM 10.00 (RM 2.50 sejam) ... akhirnya saya terjumpa satu kawasan banglo yang dibuka untuk parking... 9 jam dia charge RM 11.00...
flat rate lah tuh... ok lah.. itu ajelah alternatif yang ada... bengang tak bengang pun kena bayar gak...
Cuma saya niatkan di dalam diri saya... 1/2 jam kerja yang pertama saya sedekahkan untuk bayar parking... hehehe.. lagipun saya kerja kat tempat nih tak der patient... goyang kaki jer... padan la ngan muka saya...
wasalam...

11 comments:

jrazlina said...

Wakakaka.. lawak.. lawak. Naik basikal jer Dok. Expats byk wat camtu. Drg pun tanak bwk kete hehe.

Dr Azwan said...

Ye ke? jauh sangat lah pulak.. setahun nak sampaiii... hehe:0
Diorang ni memang buat duit betul!

de`Heart said...

muakakakakka!
baru je nak saran kan naik beskal.. udah si azlina ni yg dulu sarankan.. tak pun.. doc.. kenyit2 la mata skit.. ekekeke.. kot la dpt free ke..

Raiyan said...

Amboi, riang ria Cr Azwan, takde patient yer..hehe
bab parking yang tak tahan tuh! huhu klinik tu takde pulak parking utk Dr bertugas ke..hehe

Anonymous said...

Betul tu.Parking dekat area damansara heights mmg mahal.

Bangunan Antah-RM 3 SEJAM
Bangunan Shell-RM 3 SEJAM
RM 6 sejam(podium)
Kasi murah ckit.
Dpn Bgnn Antah - RM 7 sehari (pukul 7pg dah penuh)
Sebelah Bgnn Shell - Free.Pukul 5:30am sudah penuh !!.

Camna saya tau?Keja kat sana maaa..

Anonymous said...

uoa damansara kan?kan?kan?

Dr Azwan said...

Bangunan depan MBSB. Entah apa namanya

Hindi Choti said...


Hindi sexy Kahaniya - हिन्दी सेक्सी कहानीयां

Chudai Kahaniya - चुदाई कहानियां

Hindi hot kahaniya - हिन्दी गरम कहानियां

Mast Kahaniya - मस्त कहानियाँ

Hindi Sex story - हिन्दी सेक्स कहानीयां


Nude Lady's Hot Photo, Nude Boobs And Open Pussy

Sexy Actress, Model (Bollywood, Hollywood)

Kisah Sukses said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini YUSUF ISMAIL seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar IBU DARNA yg dari singapur tentan AKI RUSLAN SALEH yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dr hasil ritual/ghaib dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus dan menang RM.230.000 Ringgit ,kini saya kembali indon membeli rumah dan kereta walaupun sy Cuma pekerja kilang di selangor malaysia , sy sangat berterimakasih banyak kepada AKI RUSLAN SALEH dan jika anda ingin seperti saya silahkan Telefon AKI RUSLAN SALEH di 0812-43477455 Untuk yg di luar indon telefon di +62812-43477455, Atau KLIK DISINI 2D 3D 4D 5D 6D saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui AKI RUSLAN SALEH saya juga sudah bisa sesukses ini. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, ini adalah kisah nyata dari seorang TKI, Untuk yg punya mustika bisa juga di kerjakan narik uang karna AKI Ruslan adalah guru spiritual terkenal di indonesia. Untuk yg punya rum terimakasih atas tumpangannya.

R n C Development Sdn Bhd said...

Assalamualaikum Dr. Saya Dian. Saya mengalami short term memory lost dan agak lembab ketika mengandung. Sehingga soalan mudah, saya perlu ambik masa 10 minit untuk menjawabnya.

eyfa Zuki said...

Assalamualaikum dok.bnglo yg dokter ckp 9jam rm11 tu dkt mana.saya bru nak start kerja dkt wisma mbsb 1hb oktober nie..tengah tercari2 parking murah nie..

Related Posts with Thumbnails