Tuesday, July 3, 2007

Diari saya - ini barulah blog!

Assalamualaikum Bloggers!

Pada sabtu lepas saya terlibat dengan program Biro Perubatan ABIM untuk melatih sukarelawan untuk 'disaster relief'.. bertempat di Batang berjuntai berhampiran UNISEL. Peserta adalah mahasiswa/i UNISEL pelbagai kaum dan juga penduduk tempatan. Tak sempat nak upload gambar lagi sebab sibuk sangat. UNISEL ni tempat diorang buat penggambaran cerita "DUnia Baru"... tapi saya manalah tengok cerita tuh.. so blur lah sket...

Yang datang sekali dengan saya masa itu ialah Dr Syazni... kami doktor ada 5 orang dan 1 orang farmasi. Nak cerita kat sini ialah pasal saya berborak ngan Dr Syazni... Dia actually menyatakan rasa 'kurang senangnya'.. kerana blog saya banyak sangat produk-produk untuk dijual... hehehe...ada bluetooth lah..ada handphone lah.. yang paling dia terkejut ada CORSET perempuan "beautiful" untuk dijual.. mengucap panjang dia.. kah kah kah... haaii.. kena dah sayaaa... dia kata blog supposed to be your very personal writing (personal tapi boleh share lak ngan orang).. so tak sepatutnya ada benda-benda cam ni kan... haha.. :) gembira saya kena lecture hari tuh...

Untuk pengetahuan anda Dr. Syazni memang berbakat in writing... blog dia iaitu blog resam-padi baru di updated di dalam my favourite blog. Cuba baca... boleh buat novel u... Beliau sekarang bertugas di PPUM (Hospital universiti PJ) di dalam posting Perbidanan dan Sakit Puan. Orangnya lemah lembut, berbudi pekerti mulia, pandai masak dan mempunyai pemikiran yang tajam. Chinese look... Tinggal di USJ.. (tengok gambar dia kat blog dia) Hahaha... sempat gak saya promote Dr. Syazni.. apa nak buat.. kalau dah suka berniaga tuh... memang kena promosi jelah...

Agaknya pemikiran orang yang suka berniaga ni lain sket, be it doktor ke, akauntan cam zahiramli ke, chef macam chef farid ke, cikgu cam cikgu azleen ke, lawyer cam pakdi ke, IT specialist cam shuth ke... kita sebenarnya seronok menjadi usahawan.. dan kita menangkap apa apa sahaja peluang yang ada kerana ciri usahawan adalah bijak mencari peluang... mungkin saya belum lagi berhenti nak jadi doktor... tak ada lagi berniat lagi nak berhenti... saya boleh duduk kat klinik 48 jam straight, tengok 150 patients sehari.. tapi masih lagi seronok... dan pada masa yang sama, saya ada sebuah kedai runcit cum handphone (join venture ngan maklong) yang menjana extra income... itulah saya.. apa nak buat.. hutang banyak kena bayar...hehehe :)

Saya dah start buat website terbaru... www.drazwan.com... saya baru je beli domain dr.azwan.com.my dari exabytes... saya juga beli hosting dan domain drazwan.com dan dr.azwan.net dari saifulsham.com.. so far saya puas hati dengan support yang diberi oleh saifulsham.com (ecommercemastery.com).

Adik saya Shahril Azrin, sekarang pelajar jurusan perubatan tahun 1, Universiti Cyberjaya sedang menguruskan website tersebut. Skarang tengah cuti 4 minggu. Dia berbakat di dalam bidang IT jugak.. biasa buat website MRSM masa kaat MRSM Taiping dulu dan biasanya photoshop design memang saya suruh dia je lah. Dia skor 9A masa SPM tapi tak dapat pergi luar negara.. bukan rezeki dia blajar kat luar negara. Tak pelah, tapi saya akan jadikan dia rakan bisnes saya untuk buat website nih,... Website saya merupakan website blog cum jual products... ada handphone, bluetooth, laptops dan other gadgets. Oleh kerana saya guna ecommerce maka anda semua boleh membeli through credit cards atau cash... senang sket.

Saya juga akan menjadi distributor untuk prepaid kad.. ini prepaid kad ye kawan2.. ia adalah sejenis kad seperti kad celcom, kad maxis dan kad Digi.. dan ianya juga bukan juga MLM... sapa berminat menjadi penjual kad bleh hubungi saya.. Harga saya akan umumkan di dalam blog entry seterusnya...

Saya juga sekarang sedang mencari-cari rumah.. kalau boleh nak dekat kat taman salak jaya, dekat gak ngan bandar tasik selatan tempat orang rumah mengajar... nak cari rumah setingkat dan 2 tingkat yang ada tanah... sekarang ni duduk sebelah rumah mak.. (Rumah nenek).. tapi ingat dah time nak pindah... nak guna pinjaman kerajaan so, rumah apartment yang takder strata title tak boleh beli... syarat baru kerajaan.. kena gak cari yang bertanah.. kat Puchong banyak rumah, tapi nun jauh sangat dari tempat kerja, USJ danbandar sunway pun best tapi jauh gak, taman maluri leasehold... kat Damansara mahaaaalll.. kat depan rumah saya ada satu nak jual dengan harga 200k... belum sempat tanya dah kena sapu... haii macam goreng pisang rumah skarang nih.. kat cheras skarang pun mahal... semua harga 300k ke atas.. teruk gak nak bayar.. doktor nih gaji kecik jer... especially yang cabuk-cabuk cam saya nih... so, nak mintak tolong.. sapa sapa yang nak jual rumah dekat2 kawasan cheras, salak selatan, tmn sg besi, bandar tasik pemaisuri, bandar tasik selatan, pandan indah, pandan jaya... 2 tkgkat atau setingkat.. budget dalam RM 230 000...

Ok Dr. Syazni... ok tak entry saya kali ini?.. ada tak cam rupa-rupa blog gak... hahaha... tapi kan.. sapa-sapa nak beli corset beautiful tuh boleh call Nur Sharlina... atau shenna.. baca entry kat bawah-bawah.. dia tuh adik perempuan saya... dia nih seorang pegawai sains kat.. **tttuuuTTT*** ... tak boleh bagitahu tempat dia kerja.. tapi dia jual beautiful bayar RM 50 sebulan jer... Kak Roshatika tak berminat ker??? boleh guna lepas bersalin... Ramai dah guna... hai sempat gak promote..

Ok lah.. terima kasih kerana sudi membaca... takder entry serius kali nih...

Wassalam...

7 comments:

bahtiar said...

cuba risik-risik kat Bandar Tun Husin Onn.. consider Cheras gak tu kan. Rasanya situ bole dapat dalam budget 200k.

Raiyan said...

hehe.harini baru nampak cam tulih blog ye doc!

Dr Azwan said...

Bahtiar : Terima kasih bahtiar, saya dah try kat kawasan tuh and alam damai.. awak tinggal situ ker? kalau ada dalam budget tuh boleh inform saya... thank u

Raiyan : tu lah... kadang-kadang kena dengar gak nasihat orang nih...

shazni said...

Salam Bro...

Kira this time saya kasi 2 thumbs up lah! rupa mcm blog sikit :P

tulah ironi nya blog ni. It's suppose to be a personal entry but the idea of making it public to others to view befits the purpose of a diary. i guess thats why it's called a blog. An expression of one's thoughts for others to view and perhaps to be analysed and take to heart those good sharing.

Anyway, Bro interested in buying a house ye? Saya pon...dok tgh cari to buy once dapat my permanent license in 2 month lagi. Tak salah rasenya start building asets and investment at my age. Sementara bujang 'trang-tang-tang' :P

i'm rather fimiliar dgn area USJ, Puchong, shah alam, and kota kemuning. Tapi are kat sini yang under trustworthy developer with good track record link house jer at least 350K. Thingking of surveying other places as well. i'm rather keen at bangi, kajang area. Area lain mcm tak minat sgt sebab i prefer to stay away from city area. Anyhow, i'm rather open to suggestion. Do you have any?

Tu lah, cuma like i said to my mom, its good to have somebody who can advice us on the value of these assets in 10 yrs to come, better investment.

keep me updated on harge rumah and tanah. i'm really interested!!!

Dr Azwan said...

Shazni : keep your investment in USJ... kat Bangi, Shah Alam, Kota kemuning semua jauh. Rule of Thumb : 1st: location, location, location. 2nd: buy a good property at a fair price is better than buy a fair property at a good price (diolah dari kata2 warren buffet) 3rd: beli investment around 1 hr to 1/2 hr journey from your home. Easy to monitor. Please read my article on Anak murid Azizi Ali menulis...

Well, my blog reflects the way I think. I dont write a personal diary, therefore there is not much reason for me to write my personal story inside my blog! Kalau ada pun.. bonus je lah.. However, im trying to improve the blog. Thank U for showing your support.. I'll share my thoughts on all issues.. including akademi fantasia... later..kua kua kua

muzri said...

kat bandar tun hussein onn harga teres 2 tingkat pun dah menjejah 350k jugak skrg.. 10-12thn dulu harga hanya 200k sahaja.

Rumah my sister, siap renovation, ruang dapur luar, ada ruang untuk meja makan, dah siap renovation, tandas style hotel. insyallah dalam bulan 12 dia nak jual..

Hindi Choti said...


Hindi sexy Kahaniya - हिन्दी सेक्सी कहानीयां

Chudai Kahaniya - चुदाई कहानियां

Hindi hot kahaniya - हिन्दी गरम कहानियां

Mast Kahaniya - मस्त कहानियाँ

Hindi Sex story - हिन्दी सेक्स कहानीयां


Nude Lady's Hot Photo, Nude Boobs And Open Pussy

Sexy Actress, Model (Bollywood, Hollywood)

Related Posts with Thumbnails