Wednesday, July 18, 2007

MAAF... SAYA SIBUK...

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh,


Minggu ini saya memang terlalu sibuk. Saya sibuk hendak menguruskan rumah saya di Oakleaf Park kerana urusan kemasukan tenant baru saya berwarga Australia. Macam-macam yang dimintanya, pening-pening. Sewa RM 1200, tapi nak sampai vacuum cleaner dan water filter! Itu belum lagi yang saya masukkan katil dan sofa full leather, hob baru, washing machine baru dan water heater baru... berlubang besar poket saya...


Kemudian, rumah saya Desa Palma Campus Apartment, bersebelahan INTi International University College, Bandar Baru Nilai pun terpaksa dibersihkan dan di uruskan kerana ada tenant baru dari sebuah syarikat nak masuk. Tenat sebelum ni merupakan pelajar di situ baru keluar untuk berpindah ke dalam kolej. Saya terpaksa mengganti tombol, menukar buah pintu dan membeli perkakas baru. Harapnya dia confirm masuk next week.


Kemudian, permintaan handphone pun juga boleh tahan. Terima kasih kepada :-

1. Siti Aisyah dari bandar Kinrara (lupa dah model)

2. Marliana dari Selayang - K800i hitam

3. Puan Rohaya dari PUSRAWI - k650i merah

4. Sharifah dari Ampang - Motorola V3x pink + 1 Gb t/flash memory

5. Dr Sharmina dari HKL - N70 black + 512 Mb MMC Duo

6. S/N Rosmawati dari Hospital Putrajaya - Zithron Nokia 6300 + free 1 gb memory


Alhamdulillah business prepaid card saya berjalan lancar. Buat masa ini modal yang saya ada ialah RM 15,000 untuk 1500 kad prepaid berharga RM 10. Yang terbaru saya berjaya mengumpul modal untuk mengembangkan bisness prepaid saya. Ada seorang Doktor kawan saya yang sudi menjadi partner saya untuk melabur di dalam syarikat saya . Setiap pelabur meminjamkan RM 10 000 (minimum investment) kepada saya. Saya sedang menunggu jawapan daripada 1 orang doktor lagi yang berminat. Setiap 10,000 yang dilaburkan saya akan membayar profit sharing 5% iaitu RM 500 setiap bulan selama 6 bulan (30% selama 6 bulan atau 60% setahun). Setelah 6 bulan, sekiranya pelabur inginkan kembali pelaburannya, maka saya akan memulangkan semula wang RM 10,000 di dalam masa 60 hari. Wang yang akan dilaburkan akan dijana untuk menambahkan lagi modal untuk membeli prepaid kad (bukan raja prepaid atau MLM prepaid tau)... Untuk pengetahuan anda, syarikat yang saya venture merupakan syarikat supplier prepaid yang menjana sales RM 1.2 juta sehari. Wang yang dilaburkan akan ditukarkan kepada asset iaitu kad prepaid yang rata-ratanya sudah ada ready buyer setiap hari. Kepada anda yang berminat - saya buka kepada anda minimum investment RM 10,000 selama 6 bulan dan 5% profit sharing setiap bulan selama 6 bulan. Offer dibuka sehingga akhir bulan Julai sahaja.


Untuk bisnes roti UmmuSofeya Bakery, saya dah menambah satu lagi oven kepada 2 oven. Saya masih lagi menunggu dough divider 2nd hand yang hendak dijual oleh Bahtiar (the Baker's place) kpada saya. Asalnya hendak dijual awal Julai tetapi terpaksa ditangguhkan kerana dough divider baru yang dipesan oleh Bahtiar tidak dapat di kapalkan dari China melalui CKE. Saya terpaksa meningkatkan pengeluaran kerana permintaan roti ban telah meningkat sehingga 200 biji pada satu-satu masa... buang masa mendivide dough secara manual. Harapnya dengan ada dough divider ini semakin mudah untuk UmmuSofeya Bakery menghasilkan lebih banyak bun.


Saya akan memulakan tugas sebgai doktor perubatan di Klinik Idzham Kota Damansara bermula 1 Ogos 2007 pada pukul 2 pm sehingga 10 malam. Dan bersambung pula pada pukul 11 malam hingga 7 pagi di Taman Kosas Ampang. Nampak macam hectic bukan? Memang pun kalau patient ramai... ini adalah measurement sementara waktu untuk kumpul lagi modal untuk buat bisnes. Kalau ada rezeki tahun depan dah boleh bukak klinik sendiri... Nanti saya promo lah di dalam blog...


Saya memohon maaf kepada Alumni IIUM Doctors sebab tak dapat hadir ke 1st Alumni baru-baru ini di Kulliyyah of Medicine, UIA Pahang. Isteri saya tiba tiba ada kelas ganti hari Sabtu untuk raya nanti... awal betul dah ganti... Sekolah petang pulak tuh... walaupun ada ura-ura terdengar ada permintaan untuk saya jadi 1st president of AIDOC... tapi harap maaf kerana saya tak dapat memenuhi permintaan itu... saya sangat sibuk... Tahniah Dr Nasrul Muhaimin kerana terpilih menjadi the 1st President of AIDOC. Bukan mudah untuk memegang jawatan kepada organisasi yang baru nak bercambah. Semasa saya menjadi 1st Presiden untuk Medical Students Council, Kulliyyah of Medicine, IIUM pada tahun 1998-1999 kalau tak salah.. kami bersama-sama dengan kawan saya Dr Basir Ahamad, Dr Amilia Afzan, Dr Azhar Amir Hamzah dan ramai lagi ketika tu memerah otak untuk buat constitution baru dan sebagainya.... Itu tengah banyak masa tu... dengan masa yang terhad ini lagi lah susah... Program pun main adhoc ajer... Apapun good luck Dr Nasrul and your AIDOC comittee.. Wa Caya Lu..


Semalam saya berjuma dengan Dr Ahmad Fareed Abd Rahman.... huu.. ini best friend merangkap roomate lah ni... lama tak dengar cerita dia kat Kementerian Kesihatan Malaysia di Putrajaya... Bakal Director General of KKM lah katakan (sorry la bang!).. smalam kat 2 jam gak berborak.. saja jer kiter cerita pasal kerja masing-masing, bisness, rumah, isteri dan anak-anak.... kalau ada masa boleh borak lagi. Dr Fareed nih baru beli rumah thrugh auction kat Bangi... dapat rumah harga RM 170,000 dengan harga pasaran RM 220,000... lepas renovate RM 20,000 sekarang nilai pasaran naik RM 250,000... BRAVO!! That is one good piece of property man! Congrats...


Ok celoteh saya hari nih.... nak pergu cari rezeki pulak nih... ok... thanks sebab visit my blog... nanti I share lagi dengan U all progress hari ini...


Wassalam...





6 comments:

Raiyan said...

Masyallah!inilah doktor
zaman mutakhir
syabas!!

Dr Azwan said...

Bisnes kecik2 jer... tak macam orang tuuu... smalam ada 'seorang Ustazah sapu 6 helai t-shirt... perrhhh

ramzi said...

salam dr azwan...

found your website while googling for AIDOC...i'm your far far junior, to be exact from the 8th batch kulliyyah of medicine ( year 4 skarang ni)

i went to AIDOC as well, including the homecoming dinner and have some pics to share. If u have the time u can browse it in my fp http://ramziness.fotopages.com

errr, i live in kota damansara, maybe not so far from the clinic that u have mentioned earlier.... maybe one day we can meet and have some TT, sronok gak dapat jumpa dgn 1st batch of iium docs,heh

Raiyan said...

uiks,hampir sapu bersih tuh!

Dr Azwan said...

Ramzi yer... tahun depan final.. good luck.. dah 8 batch dah yer... taksangka msa berlalu.. dah tua dah aku nihhh.. huk huk.. hidup masih tercari-cari... Well Ramzi, you have life far ahead infront of you... score well in your professional... Jangan lupa ask soalan bocor from Prof Noriah and Prof Tariq (Hoho.. jangan bagitahu orang lain!!).. takder aa gurau jer.. kalau nak mati buat lah.. Thanks bro.. call me kalau nak jumpa.. nanti I blanja lunch kat kedai mamak...

Raiyan : Ada 12 lagi!!

Hindi Choti said...


Hindi sexy Kahaniya - हिन्दी सेक्सी कहानीयां

Chudai Kahaniya - चुदाई कहानियां

Hindi hot kahaniya - हिन्दी गरम कहानियां

Mast Kahaniya - मस्त कहानियाँ

Hindi Sex story - हिन्दी सेक्स कहानीयां


Nude Lady's Hot Photo, Nude Boobs And Open Pussy

Sexy Actress, Model (Bollywood, Hollywood)

Related Posts with Thumbnails