Tuesday, October 7, 2008

Senyum Pengubat Duka




Assalamualaikum,

Ni ada lawak nak kongsi sikit daripada blog ni. :) Saja nak tersenyum pagi raya ke 7ni. Mana-mana penyokong parti politik janganlah marah yer. Senyum itukan pengibat duka.... :)


Di suatu pagi di sebuah hospital kerajaan, suatu majlis Taklimat cum Taklipat:

Ketua Jururawat: Ada lagi jururawat baru dari bukan UMNO..? Siapa yang ahli parti dalam Pakatan Rakyat, ada?

Semua senyap!

Ketua Jururawat: Angkat tangan jururawat baru yang ahli atau penyokong UMNO..!

Semua jururawat baru, perlahan-lahan, mengangkat tangan.

Ketua Jururawat: Bagus! Saya tidak mahu tengok, ada lagi jururawat yang makan gaji dengan kerajaan, lepas itu PRU pangkah parti pembangkang. Faham semua?

Semua mengangguk.

Ketua Jururawat: Baik Lah, kita hanya boleh control staf kita. Tapi kita tidak boleh control pesakit.

Sebahagian pesakit bagus. Sebahagian lagi menyampah saya tengok mereka. Tapi penyokong parti Pembangkang, muka tak malu, bila sakit dapat rawatan hospital kerajaan.

Semua saling berpandangan di antara satu sama lain.

Ketua Jururawat: Ambil kertas ini seorang sehelai. Dalamnya ada 10 soalan macam mana kita nak tanya dan kita boleh tahu seseorang pesakit itu, orang UMNO atau penyokong Pembangkang.

Kertas diedarkan, dan diambil jururawat baru, seorang sehelai.

Ketua Jururawat: Setelah kita kenal pasti kecondongan parti politik pesakit, barulah kita boleh control.

Begini cara kita boleh control ya.

Pertama: bila pesakit bukan orang UMNO, mereka penyokong Pembangkang, bila dia sakit, dia panggil kamu, kamu lambat-lambatkan mendatangi dia.

Kedua: Bila mereka minta apa-apa, kamu buat layan tak layan sahaja.

Ketiga: Injeksyen untuk orang UMNO, lakukan seperti yang telah kamu belajar. TETAPI, bila penyokong Pembangkang, kamu tak usah injeksyen ubat, kamu injeksyen guna air paip sahaja ya.

Faham semua?

Jururawat Baru: Tidak faham Puan Ketua Jururawat.

Ketua Jururawat: Apa yang kamu tidak faham?

Jururawat Baru: Di dinding sana, gambar Menteri Besarnya, dari parti Pembangkang. Negeri kita ini, setelah PRU 12, kerajaannya ialah Pakatan Rakyat. Jadi macam mana perihal control yang Puan terangkan tadi?

Ketua Jururawat: (Kemalu-maluan) Eh! Iya ker? Ooo ini arah panduan tahun 2007, rupanya. Kalau begitu tukar ya. Injeksyen untuk orang UMNO, bubuh air paip sahaja...



Kakakakaka!!!... Kelakar tul..

7 comments:

Anuar Manshor said...

Kalau begitu kisahnya, ada ala-ala cerita Tamil pula.

Puan delima said...

kisah benar ke ni?

Dr Azwan said...

haha.. takder kena mengena dengan yang hidup atau yang mati...

Anonymous said...

Doc,

Betul tu doktor. Senyum pengubat duka. Tambah-tambah musim saham jatuh merudum sekarang!

Doktor orang medic, saya nak sikit pasal news alert ni betul ke palsu?

KUALA LUMPUR: Kementerian Kesihatan hari menasihatkan orang ramai supaya jangan menghisap tetek wanita dari China. Pihak kementerian telah menerima aduan bahawa SUSU telah tercemar dengan bahan MELAMINE.

Mangsa terbaru ialah seorang pegawai PKR dari Perak Darul Redzuan. Beliau di katakan telah mengalami keracunan tersebut semasa mengujungi Pulau Pinang baru-baru

Dr Azwan said...

hahaha... biasa yang kena budak2.. orang tua pun kena jugak... klakar klakar

Anonymous said...

..mascam pelajar kelantan yg belajar di tempat lain, dapat ilmu uk diri sendiri , dapat gaji bawa balik ke kelantan, bayar zakat fitrah pun kat Kelantan

Hindi Choti said...


Hindi sexy Kahaniya - हिन्दी सेक्सी कहानीयां

Chudai Kahaniya - चुदाई कहानियां

Hindi hot kahaniya - हिन्दी गरम कहानियां

Mast Kahaniya - मस्त कहानियाँ

Hindi Sex story - हिन्दी सेक्स कहानीयां


Nude Lady's Hot Photo, Nude Boobs And Open Pussy

Sexy Actress, Model (Bollywood, Hollywood)

Related Posts with Thumbnails