Wednesday, April 11, 2007

Kedai Telefon Bimbit dan Aksesori Online

Assalamualaikum,

Sesiapa yang berminat untuk membeli Telefon Bimbit berjenama NOKIA, SONY ERRICSSON atau MOTOROLA, samada original AP set ataupun Zithron (Midland, FMG atau Avaxx juga) bolehlah membuat pesanan anda kepada saya ataupun email saya di abiteha@yahoo.com atau sms ke 012-9597074. InsyaAllah saya boleh memberi harga terbaik buat anda semua. Malahan anda akan dapati bahawa harga yang saya tawarkan lebih murah daripada kebanyakan telefon bimbit di kedai berhampiran rumah anda.

Jaminan adalah selama 1 tahun bagi AP set daripada supplier . Kepada sesiapa yang ingin membeli set original Zithron, maka warranty adalah daripada Zithron (jaminan setahun termasuk bateri dan lcd). Untuk kawasan berhampiran Ampang, Sungai Besi, Cheras dan pusat Bandaraya, penghantaran adalah percuma.

Saya akan cuba memberi perkhidmatan terbaik kepada anda.

Berikut adalah di antara telefon bimbit yang paling HOT di dalam pasaran
*** Harga pada 10.4.2007** Tertakluk kepada perubahan**


NOKIA 2626 (Terbaru)

Design : Candybar
Warna: Fiery Red, Spatial Blue, Energetic Copper, WhiteNavy

Connectivity : GPRS class 6
Hiburan : Radio, speaker, voice recording
Memory : Internal : 5Mb Phonebook : 300
Memory expansion : No
Kamera : No
Messaging : SMS

HARGA : RM 320.00


NOKIA 6288

D
esign : slider, warna hitam atau putih marble
Connectivity : EDGE, Bluetooh, 3G, Infrared, GPRS, USB port
Hiburan : MP3, Radio, video recording
Memory : Buku telefon 500, Internal : 5Mb
Memory expansion : Mini SD
Kamera : 2.0 Megapiksel, Night mode, flash dan multishot
Messaging : SMS, MMS, Push to talk, email

HARGA : RM 840.00




NOKIA 5300

Design : slider, warna merah, kelabu atau biru
Connectivity : EDGE, Bluetooh, Infrared, GPRS, USB port
Hiburan : MP3, Radio, video recording
Memory : Internal : 5Mb
Memory expansion : Micro SD
Kamera : 1.3 Megapiksel, Night mode, flash dan multishot
Messaging : SMS, MMS, email

HARGA : RM 690.00




NOKIA N73


D
esign :Candybar, warna Silver Grey/Deep Plum, Frost White/Metallic Red
Connectivity : 3G, EDGE, Bluetooh, Infrared, GPRS, USB port
Hiburan : MP3, Radio, video recording 15fps for 90 minutes
Memory : Internal : 42Mb
Memory expansion : Mini SD
Kamera : Carl Zeiss Optics 3.2 Mp, Night mode, flash dan multishot
Digital zoom 20x, 2.4 inch viewfinder, white balance
Messaging : SMS, MMS, email, push to talk

HARGA : RM 1360.00




SONY ERICSSON W880i

Design : Candybar. Flame Black, Steel silver
Connectivity : EDGE, Bluetooh, 3G, GPRS, USB port
Hiburan : MP3, Radio, video recording
Memory : Internal : 10 Mb
Memory expansion :
Memory Stick Micro (M2) (sony pro duo)
Kamera : 2.0 Megapiksel, Night mode dan multishot
Messaging : SMS, MMS, Push to talk, email

HARGA : RM 1450.00

51 comments:

Anonymous said...

Congratulations on your business ventures. i wish u all the best. kalau aku nak beli nokia 6300, berapa ko boleh jual...... (adik).

de`Heart said...

Nak tanya.. amik trade in tak? kalo Nokia 6111 berapa rasa2 bleh trade in?

Dr Azwan said...

De heart... 6111 dah takder dalam pasaran dah - mengikut 2 supplier saya.. tapi last 2 weeks ada satu supplier yang masih ada stock untuk 6111... Nanti saya check yer harga dia... kalau boleh tak mau trade in sebab susah nak jual balik... tapi kalau dah takde choice... dan phone masih in good condition.. with good price.. boleh ambik... no worry... saya nak cadangkan 6288- untuk orang perempuan caantik sangat...

Anonymous said...

err... nk tnya.. sonyericsson K610i baper harga skrg niyh?? ada jual x?? nk bli cmner ekh?

reply kt cyclonez89@yahoo.com

Anonymous said...

blh sy tau x kalo nk trade in leh x??hp 6680 n trade in ngan N73 music edition..baper yer???

Anonymous said...

sekarang ni kan nokia 5300 ade keluar colour baru, hitam..(semua hitam).. yg itu, lain harga ke?

Dr Azwan said...

1. Saya tak buat trade in. Maaf lah ter :)

2. 5300 yang hitam adalah special edition untuk transformers edition. Dia dapat free crystal case transformer edition dan wrist strap sekali. .. harga sama dengan 5300 biasa. Tak sure skarang keluar lagi ke tak.. kalau berminat saya boleh tanya supplier.

Anonymous said...

Assalamualaikum w.b.t;

Dr - nak tahu harga for AP and original set for hp SonyEricson K800i.

Thank you.


Rgds;
Nor

Dr Azwan said...
This comment has been removed by the author.
Dr Azwan said...

Sekarang Sony Erricson AP set RM 856.00. Original set RM 1060.00. Thank you

Anonymous said...

saya nak tahu harga skrg utk nokia 5300 berapa?tq

Dr Azwan said...

Skarang 5300 (26hb November) RM 660

Mie said...

kalau beli kat sini..

mcm mana nak dpt handphone tu ya??

boleh hantar ke rumah by hand ke? hehehe..

Tq.

farah said...

semua harga hp yg dipamerkan lgkap dgn memori kad ke?
sy nak cri hp kamera yg gmbr nyer cntik tp tak tahu mane yg baik?
kemudian nak tahu gak hrganyer skli ngan memori kad,bleh sy bajet duit....
misal kate bajet sy around RM1000 & memori kadnyer 1GB,model maner yg sesuai(ada bluetooth)?

Anonymous said...

hello...malam tadi saye tgk nokia 5300 kat kedai...RM 448 jer...rasenyer secondhand tapi mmg lawo lagi r...kat kedai tu lawo2 lagi handphone...N73 n 70 pun skunk leh dapat RM 700...jer...rasenye motorola L6 klu trade in mesti murah kan...

Dr Azwan said...

Mie : jumpa kat Kl ke mana-mana saya akan hantar. Luar KL saya pos.

Farah : Ambik N73 music edition baru RM 1130 free 2gb.

Anonymous : boleh... kalau 2nd hand harga lebih rendah. Saya tak jual 2nd hand. Kalau ada brand new N73 harga RM 700 boleh bagitahu saya sebab saya nak beli banyak2.. tak dapat brand new harga rendah cam tu kat KL. :)

farah said...

btul ker hrga tuh? ori?
kalu ori nak la amik...
tp nak amik mcm mana?
dkt tak ngan UPM?

siti tajariah said...

salam, dr. hp yang dr jual ni boleh buat installment tak? tak kiralah dr amek harga baper pun. saya minat kat sony ericson W88oi tu...

thanks

Anonymous said...

Saya nak beli NK1100 dan NK1600..awak nak bagi saya hrga berapa,kalau boleh saya nak beli banyak...tapi skunk saya di sabah..

Anonymous said...

saya nak tahu harga sekarang utk AP dan original bagi handphone nokia 6300...

Anonymous said...

assalamualaikum Dr Azwan & pembaca2 blog.Nokia model 6210 (original set) berapa Dr Azwan jualkan? Boleh huraikan sedikit comparison between Nokia 6288 and Nokia 6210.Looking forward for your good response.
TQ & have a nice day ahead.

Anonymous said...

Comparison between NOKIA 6288 & NOKIA 6120 CLASSIC.What is the different? And howz the price like (ur price) TQ

Dr Azwan said...

6288 dah 2 minggu tiada di dalam pasaran. Original zithron 6120 ialah RM 960.00. Free 256 mb memori card. Ap RM 770.00.

6210 : camera : 2.0 mpix, digital zoom 4x, flash
Memory : internal 128 mb
Connectivity: 3g, FM Radio, Mp3

6288 : mungkin akan tiada di pasaran tidak beberapa lama lagi. Lebih baik jangan beli.

Anonymous said...

nak tnya..
rege N73 zitron skang bape ek..
nak yg baru..
klu jadi aku beli,aku nak dtg ambik handphone tu sendiri
email me
perang_merah@yahoo.com.my

Dr Azwan said...

N73 music zithron sekarang ada stok dengan free 2gb, warna hitam + music interface (special earphone dan punat kat tepi handphone) harga original RM 1160 (harga 25.4.08). AP set RM 960.00

PUTERI said...

kalau nokia 6680, brpa blh trade in? Skrg hrga nokia 6288 brp?

Dr Azwan said...

6280 harga RM 650.00 (harga 5.5.08) tapi kena tengok stok. 6680 saya kena tahu keadaan rupa, tahun dibuat dsbg. Kena jumpa. Contact 012-9597074.

smallqueen_nana said...

askm,dr azwan..sy nie..nana..
sy nk tanyew..HP nokia 6288 skrg hrge dye bapew yerk?..i means harge pasaran skrg..& lg satu..ley sy tahu harge..HP nokia 5300 yg berwarna silver..skrg harge dye bapew yerk? lebih mhl dr Hp nokia 6288 ker..atau lebh murah drnyer? sy suker guner HP slide..tp..sy tgk kwn2 sy guner..semuenyew..cepat rosak..adekah HP slide nie x bagus? siler jwp soalan sy yerk..TQ!!
dr.,im begging u..plz add my ym id..sy nk tahu perkare inie dgn lebih lanjut lg..
litter_gurl@yahoo.com

Dr Azwan said...

6288 skarang RM 640.00. 5300 harga RM 430.00. warna silver? yang biasa merah. Tapi cover boleh beli, saya jual cover jenis AAA (bawah sikit kualiti dari ori) dengan harga RM 15.00 jer.

NaNi said...

Nokia N76 ade ke? bape yer harga utk AP n zitron?

Dr Azwan said...

N76 Zithron RM 1330.00
Ap - RM 1090.00 (14.05.08)

NaNi said...

hehe..
tak sangke doc msuk blog saya..

kt mansurah xdok umah negeri
erm..tatau plak saya kt mansurah ada umah negeri..
tak silap sy..kt cairo je ada

kenapa kalo kt mansurah kne bli zithron?

Dr Azwan said...

zithron ni kalau tak silap cover international. SO kalau rosak mungkin boleh hantar company kat Mesir. Duduk kat rumah arab yer atau rumah DPMM? Tul gak, kat cairo jer ada rumah anak negeri, silap pulak.

Anonymous said...

boleh bayar guna credit card taK???? TQ

Dr Azwan said...

Nampaknya belum boleh lagi.. InsyaLAllah. dalam proses bukak akaun.

Anonymous said...

assalamualaikum........
dr x jual hp samsung ke??
nape xjual??
kalu ade inform le saye ye...
saye prefer samsung..
tringin nak tukar hp br...

Dr Azwan said...

Samsung ada, tapi original jer. AP supplier tak ambik. Kena tanya model kat sini atau email kat abiteha@yahoo.com. Nanti saya jawab.

Anonymous said...

Dr. SD mini card utk Nokia 5300 berapa rege? camaner nak bayar? TQ

Dr Azwan said...

RM 40.00 untuk 1 gb. Kalau loose pack (Atau tidak di pack jenis sandisk RM 32.00 je). Warranty 5 tahun. Saya boleh hantar guna pos. MAsuk dalam akaun Maybank kalau berminat. Email saya abiteha@yahoo.com atau 012-9597074 untuk teruskan.

Anonymous said...

salam.. juz nk tnya sony ericson w660i skrg brp harga..?

Masnida Mohd Nazir said...

assalamualaikum....nak tanya ada jual aksesori earphone original sony K810i tak??klu ada berapa harganya yer?

Anonymous said...

salam...dr.,
nak tanya...skrg ni brp harga utk
n76 zithron & ap? mmg ada 2 color tu je ke, black n red?

Anonymous said...

askum dr berape harga bateri utk 6280 punye hset.. harga biasa dgn harga dengan yg ori

Anonymous said...

ada telefon nokia 6111 lagi tak...tak kira la second hand atau baru...berapa harga nya... email kat sya nurulida@gmail.com

Dr Azwan said...

6111 - tak ada 2nd hand. kenapa nak beli 6111. RUpanya comel tapi, tak banyak memory, tak de slot memori card. Kamera 0.3 je.. boleh beli tapi nanti menyesal. Baik beli 5300. Baru pun baru dalam RM450+

leeya said...

Salam..dr azwan..
kalo bateri nokia 6288, bp-6m harga die brape?mmg bateri die cpt abis ke?
bateri hp ni mmg cpt rosak ek?sy br je bli hp ni bulan 5 hari 2..
tbe2 bateri die mggelembung..huhu.charge xlbh mase pn.de x yg tuk 6288, bateri tahan lame..?

Anonymous said...

LCD X KUAR GAMBAR..APA MASALAH DIER?TPI KLAU CALL,SUME BLH DENGAR CUMA GAMBAR JE X KUAR.LPS MAIN GAME TERUS BLACKOUT.KLAU TUKAR LCD BPER EKK?KLAU TRADE IN BIASA KEDAI ANGKAT BPER EKK?

Anonymous said...

salam....
boleh sy bertanya kepada yg sudi mmbantu...
sy memiliki hp nokia...
kini hp sy rosak...
untuk sms boleh...tetapi apabila untuk call atau menerima call...tk sempat kata apa....terus hp padam...
apakah tindakan sewajarnya saya ambil...
agar sy dpt menggunakan kembali hp itu kembali....
kesudian anda mmberikan idea..
amat sy hargai...
terimakasih...:)

alyaa said...

=>sony ericsson W880i bpe atus skg??
=>plez rply scpat mgkin...
=>rply kat emel sy...
++ syazlyaa@yahoo.com ++yek...

Anonymous said...

nak tanya.. harga untuk nokia e51 dan e51 camera-free berapa? masih ada di dalam stok kedai Dr lg ker?..

Kalau available boleh Dr balas ke emel ni.. khairuzzaman84@yahoo.com

Anonymous said...

nak tnye nokia ngage ada x? kalau ada saya nak la... bpe ye harga

Related Posts with Thumbnails