Tuesday, May 15, 2007

Bagaimana Nak Bayar Hutang Rumah Anda Dengan Cepat?



Assalamualaikum semua....

Saya memang ada special interest in property.... saya banyak membaca di dalam bidang property... dan saya juga ada investment di dalam properties... cumanya saya ada special interest di dalam condominium berbanding tanah, rumah bertanah, rumah kedai dll... ini adalah kerana pendapatan positif yang dihasilkan... kerana 1. saya tak payah keluarkan duit sendiri tiap2 bulan (secara teorinya.. padahal bleh pengsan gak keluar duitnya sebab kena bayar tang lain)... 2. Sebenarnya takder duit nak beli yang mahal2. Belum mampu lagi...


Memang pening juga nak bayar balik tiap-tiap bulan... Dan tentulah kita selalu berharap agar kita dapat bayar pada waktu yang ditetapkan.. dan yang paling kita harap ialah rumah kita akan kita bayar habis secepat mugkin! Oleh itu, saya telah terjumpa satu laporan khas ( special report ) yang ditulis oleh Azizi Ali... Muraaah... beli masa Pesta buku... Saya cadangkan anda dapat satu copy untuk bacaan dan simpanan anda...

Biar saya outline kan point-point penting untuk tatapan anda... DI dalam laporan tersebut ada banyak lagi point2 penting seperti bagaimana nak pilih loan, jenis-jenis loan dan kelebihan masing-masing dan macam2 tips nak melangsaikan loan rumah...

Antara point untuk melangsaikan pinjaman rumah dengan cepat oleh Sdr. Azizi Ali:-
1. Bayar loan setelah dapat wang

Apabila kita kena bayar loan rumah setiap 30 hb setiap bulan... tetapi gaji masuk 25 hb contohnya... tak perlu tunggu sampai 30hb baru nak bayar, sebaliknya bayar terus bila dapat gaji... Ramai yang tak tahu anda boleh bayar sebelum due date... dengan cara ini interest dapat dikurangkan dari 30 hari interest ke 25 hari... Jimat untuk 5 hari...

2. Bayar lebih sikit setiap bulan

Sekiranya kena bayar RM 725.78 setiap bulan, jadikan ia nombor bulat seperti RM 730.00 ataupun RM 750.00. Lagi bagus bayar RM 800.00.. jangan terkejut kerana dengan cara ini anda boleh mengurangkan tahun bayaran secara signifikan.

3. Bayar dua minggu sekali

Saya pun baru tahu... Anda boleh bahagi dua bayaran itu daripada RM 800.00 sebulan kepada RM 400.00 setiap 2 minggu sekali. Ini kerana di dalam kalendar Gregorian - setahun ada 12 bulan tetapi ada 26 forthnights (2 minggu). ia boleh mengurangkan tahun bayaran sehingga 3 tahun! (bergantung kepada bayaran)..

4. Bayar lebih kalau ada tunai di tangan

Kalau ada duit lebih daripada keuntungan perniagaan, bonus gaji, wang pusaka dan wang lebihan cukai boleh dibayar untuk pinjaman rumah.

5. Teruskan bayaran yang sama walaupun interest rate jatuh

Pada kebiasaannya apabila BLR jatuh, bank akan kurangkan bayaran bulanan. Ini kerana bank tak nak kita bayar lebih - kerana lebihan akan mengurangkan principal - so bank rugi dari segi interest... Oleh itu adalah penting kita mengekalkan bayaran untuk mengurangkan bayaran principal dan sekaligus mengurangkan interest.

6. Bayar lebih sekiranya naik gaji

Kalau gaji kita naik, kita boleh naikkan bayaran rumah sesuai dengan kenaikan gaji. Point Azizi Ali ialah... kalau selama nih kita boleh hidup dengan gaji sebelum ini, apakata kita maintain dengan cara hidup yang sama dan lebihan gaji boleh dibayar kepada bank.

7. Jual barangan terpakai untuk bayar pinjaman rumah

Cadangan yang pelik tapi praktikal. Adakala banyak barang2 lama tetapi berharga yang kita boleh jual. Hasilnya kita boleh bayar kepada bank.


8. Refinance pinjaman rumah ke Bank lain yang menawarkan interest yang lebih Rendah
Sekiranya ada bank yang boleh menawarkan interest yang lebih rendah misalnya dari 8 percent sekarang ke 6.5 percent, apa salahnya kita ambil peluang itu. Walaubagaimanapun setiap kiraan mestilah termasuk charge-charge seperti MRTA, moving cost, lawyer fee dan sbgnya (hidden fee).. Silap-silap... bayaran bulanan boleh lebih tinggi pula..

Cara lain adalah memohon bank yang sama untuk mengurangkan interest... (Saya pernah buat - bank approved kurangkan 0.5% interest - tak banyak tapi kurang la gak)... Sesetengah bank tak nak kehilangan customer kepada pesaingnya... Bank sayang kat anda... kecuali anda jenis kaki ponteng bayar bank... bank dengan gembiranya me"refer" anda kepada pesaingnya...


Ada banyak point2 yang saya tak tulis daripada special report ini... kerana kalau tulis habis nanti mentor saya Sdr Azizi Ali marah kat saya... Bank ambil untung yang banyak daripada interest yang dikenakan... Dengan ilmu yang ada kita boleh mengurangkan apa yang sepatutnya kita bayar pada bank... apa yang ada kita dapat kongsi bersama dan diharap dapat diamalkan di dalam kehidupan anda sehari-harian.


WallahuA'lam..


42 comments:

Jie said...

Salam Doc. bagus info ni sbb sy pun skrg sdg isi form nk keluarkan KWSP akuan ke 2 utk kurangkan loan bank.

Bagi pendapat peribadi saya ( yg ada pengalaman beli 3 rumah ) rumah bknlah langkah terbaik utk eset pelaburan. Tapi ketiga2 rumah yg sy beli bukan di rancang..mcm peluang dtg sekali jer...campur tolak bahagi bagai rasa nak beli. Kalau beli utk menetap itu mmg elok tapi untuk sewakan mmg tak berbaloi...dgn cukai pintu, cukai tanah, bil maintenance bagai2 tu, nak baiki pintu , paip dsbnya...setiap bulan tak dapat apa pun..

Dr Azwan said...

Sebenarnya beli rumah pun ada baiknya terutama kalau lokasi rumah tu berada di tempat yang panas... kalau ada 3 cam jie.. kalau naik harga 300%.. pergh.. sudah jutawan sih.... tetapi dengan syarat... boleh tampung monthly payment to bank tiap2 bulan... kalau saya beli rumah.. alamat anak bini makan pasir jelah... tu yang beli condo... Apapun... kalau nak beli lumah... magic words dia ialah location...location... location..

Nazrudin said...

Cara bayar 2 kali atau lebih sebulan hanya praktikal utk pinjaman konvensional dan tak praktikal utk Islamic loan. Walau mcm mana pun, still boleh kurangkan prisipal.. kalau ada duit lebeh la.

suehoney said...

menarik nih...saya tak berapa faham pasal bayar 2x sebulan. boleh terangkan lebih detail.

Anonymous said...

Salam.. saya ada 2 buah rumah. 1 flat kos rendah dan 1 lagi apartment kos rendah. Sume yg rendah ... flat tu saya sewakan dapatlah extra RM150 sebulan. Kira ada untungkan.. sape kata beli rumah takde untung..

Anonymous said...

Salam.. beli rumah mmg satu pelaburan. Cuma kena fikirkan beli untuk sewakan atau nak duduk sendiri. Flat yg saya sewakan tu bagi extra RM150 sebulan. Ada untungkan..

Yupi lana said...

Kabar Gembira

SIMPEL,GAMPANG TAK PERLU ANALISA TEKNIKAL DAN FUNDAMENTAL KARENA SUDAH ADA AHLINYA CUKUP BERDOA SAJA.DAN IKHLAS,DAN BANYAK SEDEKAH ,
- Tidak Perlu Karyawan,Tempat,Pembeli,Supplier,Izin Usaha, Persaingan,Perang Harga ,
- Modal bisa mencoba mulai $10,
- Waktu kerjanya bebas,
- Profit sebulan > deposito Bank setahun,Salah satu kunci cara cepat mencapai kekayaan Buka Website http://goo.gl/gQzaf INSYA ALLOH BAROKAH AMIIN

Hindi Choti said...


Hindi sexy Kahaniya - हिन्दी सेक्सी कहानीयां

Chudai Kahaniya - चुदाई कहानियां

Hindi hot kahaniya - हिन्दी गरम कहानियां

Mast Kahaniya - मस्त कहानियाँ

Hindi Sex story - हिन्दी सेक्स कहानीयां


Nude Lady's Hot Photo, Nude Boobs And Open Pussy

Sexy Actress, Model (Bollywood, Hollywood)

Kisah Sukses said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini YUSUF ISMAIL seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar IBU DARNA yg dari singapur tentan AKI RUSLAN SALEH yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dr hasil ritual/ghaib dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus dan menang RM.230.000 Ringgit ,kini saya kembali indon membeli rumah dan kereta walaupun sy Cuma pekerja kilang di selangor malaysia , sy sangat berterimakasih banyak kepada AKI RUSLAN SALEH dan jika anda ingin seperti saya silahkan Telefon AKI RUSLAN SALEH di 0812-43477455 Untuk yg di luar indon telefon di +62812-43477455, Atau KLIK DISINI 2D 3D 4D 5D 6D saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui AKI RUSLAN SALEH saya juga sudah bisa sesukses ini. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, ini adalah kisah nyata dari seorang TKI, Untuk yg punya mustika bisa juga di kerjakan narik uang karna AKI Ruslan adalah guru spiritual terkenal di indonesia. Untuk yg punya rum terimakasih atas tumpangannya.

clara alderman said...

Hello, saya Mrs.Clara, pemberi pinjaman pinjaman swasta yang memberikan pinjaman peluang seumur hidup. Adakah anda memerlukan pinjaman segera untuk membayar hutang anda atau anda memerlukan pinjaman untuk meningkatkan perniagaan anda? Anda telah ditolak oleh bank-bank dan institusi kewangan lain? Kami memberi pinjaman wang kepada individu yang memerlukan bantuan kewangan, yang mempunyai kredit yang buruk atau yang memerlukan wang untuk membayar bil-bil, untuk melabur dalam perniagaan pada kadar 2%. Jadi hubungi kami hari ini melalui e-mel di: Claraloans@financier.com
Penjagaan Pelanggan: +447045730449

Capital Loan said...

MEMERLUKAN PINJAMAN YANG URGENT

Adakah anda memerlukan pinjaman segera untuk membiayai perniagaan anda atau apa-apa maksud? kita diperakui sah dan antarabangsa pemberi pinjaman pinjaman berlesen Kami menawarkan pinjaman kepada perniagaan syarikat, syarikat-syarikat dan individu pada kadar faedah yang berpatutan sebanyak 2%, Mungkin pinjaman jangka pendek atau panjang atau walaupun anda mempunyai kredit yang miskin, Kami akan memproses pinjaman anda sebaik sahaja kami menerima permohonan anda. kami adalah institusi kewangan bebas. Kami telah membina reputasi yang sangat baik selama bertahun-tahun dalam menyediakan pelbagai jenis pinjaman kepada beribu-ribu pelanggan kami. Kami menawarkan perkhidmatan pinjaman terjamin tanpa had kepada rakyat dan bukan warganegara kami menawarkan pinjaman peribadi yang mudah dan pinjaman / perniagaan komersial. Maklumat dan permohonan pinjaman lebih borang hubungi kami melalui e-mel syarikat kami: (capitalloanfinancier@gmail.com) Saya berharap dalam melakukan perniagaan dengan anda.


Dr Ahmed Ibrahim
Pengarah
PINJAMAN MODAL Pembiaya

Equity Capital Loans said...

* PERLU TUNAI SEGERA?
* Selamat dan selamat.
* Kelulusan Cepat
* Kadar faedah yang rendah sebanyak 2%
* Pembayaran balik jangka panjang (1-30 tahun) Panjang
* Tunai dalam Kurang daripada 72 jam
* Syarat-syarat pinjaman yang fleksibel dan bayaran bulanan
   Hubungi kami di
   homeofequity@gmail.com
   Untuk Pertanyaan dan Borang Permohonan, Sapukan dengan kami hari ini
Yang ikhlas ,
Williams Brown
C.E.O Modal Ekuiti

iLoans Limited said...

iLoans di sini sekali lagi untuk menawarkan individu, syarikat dan organisasi korporat yang memerlukan pinjaman, dengan AKHIR kami TAWARAN TAHUN 2% kadar faedah untuk semua pinjaman yang dipohon dalam syarikat itu.
Kami menawarkan 24/7 perkhidmatan kepada pelanggan yang berminat, anda boleh menghubungi kami melalui:

EMAIL: iLOANS@EUROPE.COM
TEL: +44 70 4573 0449

Fatma Fatma said...

Hello, nama saya Fatma. Saya ingin menggunakan media ini untuk mengingatkan semua pencari pinjaman berhati-hati kerana ada penipuan mana-mana. Beberapa bulan yang lalu saya tegang dari segi kewangan, dan putus asa, saya telah scammed oleh beberapa pemberi pinjaman dalam talian. Saya hampir berputus asa sehinggalah seorang kawan saya merujuk saya kepada pemberi pinjaman sangat handal dipanggil Puan Theresa menghulurkan pinjaman tanpa jaminan dari ($ 100,00) RM, 437,581.15 (1,3 bilion) dalam masa kurang daripada 24 jam tanpa tekanan atau tekanan kepada kepentingan Kadar adalah hanya 2%. Saya amat terkejut apabila saya memeriksa akaun bank saya dan mendapati bahawa bilangan i digunakan untuk dihantar terus ke dalam akaun saya tanpa berlengah-lengah. Kerana saya berjanji bahawa saya akan berkongsi berita baik supaya orang ramai boleh mendapatkan pinjaman mudah tanpa tekanan. Jadi, jika anda memerlukan pinjaman apa-apa jenis, sila hubungi beliau melalui e-mel: Theresaloancompany@gmail.com
Anda juga boleh hubungi saya di e-mel saya feyzilfatma@gmail.com.
Sekarang, semua saya lakukan adalah cuba untuk bertemu dengan bayaran pinjaman saya yang saya hantar terus ke akaun bulanan ..

KATHLEEN FOSTER said...

Adakah anda memerlukan pinjaman untuk memulakan perniagaan? Membawa pinjaman untuk membayar bil-bil anda? Pada masa ini kami menawarkan pinjaman pendidikan, pinjaman perniagaan, pinjaman rumah, pinjaman pertanian, pinjaman peribadi, pinjaman kereta, dan lain-lain Jika anda memerlukan untuk menyatakan minat anda ke atas pinjaman, supaya kami boleh menghantar maklumat lanjut kepada anda. Hubungi kami melalui e-mel: kathleenfosterloanfirm@gmail.com
Terima kasih!

KATHLEEN FOSTER said...

Untuk memperkenalkan betul diri saya, saya Puan KATHLEEN FOSTER daripada [KATHLEEN FOSTER LOAN FIRM]
Pemberi pinjaman peribadi saya memberi pinjaman pada kadar faedah 2%. Ini adalah peluang kewangan di muka pintu anda, memohon hari ini dan mendapatkan pinjaman segera anda. Terdapat banyak di luar sana mencari peluang kewangan atau bantuan di seluruh tempat dan masih belum mereka tidak dapat untuk mendapatkan satu. Tetapi ini adalah satu peluang kewangan di muka pintu anda dan oleh itu anda tidak mampu untuk melepaskan peluang ini. Perkhidmatan ini memberikan kepada kedua-dua individu, syarikat-syarikat, lelaki dan wanita perniagaan. Jumlah pinjaman julat yang boleh didapati dari mana-mana jumlah pilihan anda Untuk maklumat lanjut hubungi kami melalui e-mel: kathleenfosterloanfirm@gmail.com

AMALIA FAUZI said...

PERHATIAN! PERHATIAN !! PERHATIAN !!!
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Saya AMALIA nasib baik, berada di sini untuk mohon dan nasihat semua rakyat dari Indonesia berhati-hati dengan orang-orang yang memanggil diri mereka pemberi pinjaman, kerana kemiskinan dan kesusahan, saya telah ditipu dua kali oleh pemberi pinjaman kredit dalam talian, ia tidak sehingga saya datang di PUTRI kawan saya, yang memperkenalkan saya kepada Puan KATHLEEN daripada [KATHLEEN FOSTER LOAN FIRM] yang mengubah hidup saya menjadi lebih baik. Sekarang saya boleh makan tiga hidangan persegi dan anak-anak saya boleh berhenti menangis untuk makanan.
Anda boleh menghubungi beliau melalui: [kathleenfosterloanfirm@gmail.com] untuk maklumat lanjut.
Anda juga boleh menghubungi saya melalui: amalina fauzi 73@gmail.com
dan saya rela akan melakukan yang terbaik untuk membantu anda mendapatkan pinjaman anda dengan memperkenalkan anda kepada beliau secara langsung.
Terima kasih KATHLEEN, anda adalah penyelamat kehidupan.
ALLAH Bless You Always!

Rosemary Maria said...

Saya Puan ROSEMARY, pemberi pinjaman pinjaman Islam, tetapi memberi Pinjaman kepada Individu, tidak kira percaya agama anda.
Adakah anda memerlukan pinjaman untuk membayar hutang anda, memulakan perniagaan, atau anda memerlukan pinjaman untuk membayar bil-bil, mencari lagi kerana kami memberi pinjaman pada kadar 2%, manakala tidak menjadi pelanggan kami kerana kami meraikan ulang tahun ke tahun ke-50 kami . untuk menghubungi kami melalui e-mel syarikat:
rosemarymariaqualityloanservic@gmail.com atau rosemarymariaqualityloanservice@cash4u.com,
Semoga Allah merahmati kamu.

Rosemary Maria said...

Saya Puan ROSEMARY, pemberi pinjaman pinjaman Islam, tetapi memberi Pinjaman kepada Individu, tidak kira percaya agama anda.
Adakah anda memerlukan pinjaman untuk membayar hutang anda, memulakan perniagaan, atau anda memerlukan pinjaman untuk membayar bil-bil, mencari lagi kerana kami memberi pinjaman pada kadar 2%, manakala tidak menjadi pelanggan kami kerana kami meraikan ulang tahun ke tahun ke-50 kami . untuk menghubungi kami melalui e-mel syarikat:
rosemarymariaqualityloanservic@gmail.com atau rosemarymariaqualityloanservice@cash4u.com,
Semoga Allah merahmati kamu.

Rosemary Maria said...

Saya Puan ROSEMARY, pemberi pinjaman pinjaman Islam, tetapi memberi Pinjaman kepada Individu, tidak kira percaya agama anda.
Adakah anda memerlukan pinjaman untuk membayar hutang anda, memulakan perniagaan, atau anda memerlukan pinjaman untuk membayar bil-bil, mencari lagi kerana kami memberi pinjaman pada kadar 2%, manakala tidak menjadi pelanggan kami kerana kami meraikan ulang tahun ke tahun ke-50 kami . untuk menghubungi kami melalui e-mel syarikat:
rosemarymariaqualityloanservic@gmail.com atau rosemarymariaqualityloanservice@cash4u.com,
Semoga Allah merahmati kamu.

Fatma Fatma said...

Hello semua, saya fatma dari indonesia menyeronokkan saya menasihatkan anda semua di sini tidak memohon pinjaman di mana-mana syarikat atau pemberi pinjaman di laman web ini, orang-orang di sini adalah palsu, penipu dan penipuan, walaupun sebahagian daripada keterangan di sini adalah semua palsu mereka orang yang sama yang melakukan itu semua, mereka masih orang yang sama melakukannya. jadi sila berhati-hati untuk tidak jatuh yang tertipu atau menipu rakan-rakan Indonesia, saya menipu empat kali sekitar Rp200,000,000 juta untuk yuran pendaftaran, transferfee, kos cukai dan kos insurans, tetapi selepas pembayaran saya saya tidak mendapat pinjaman saya, tetapi mereka meminta saya untuk membayar lagi dan sekali lagi,

 Ia akan menarik minat anda untuk mengetahui bahawa ada undang-undang kewangan atau kaedah-kaedah kos ini mendapat pinjaman dari bank-bank, peminjam atau syarikat tetapi Allah bersyukur kerana saya kemudian menerima pinjaman sebanyak $ 100,000 daripada syarikat yang seorang kawan saya yang memperkenalkan saya dengan sebenar dan syarikat pinjaman dipercayai, (THERESALOANCOMPANY), mereka syarikat terkemuka di Asia, mereka berada di sini untuk membantu kita semua yang telah scammed dan menipu, jadi jika anda memerlukan kredit yang lebih baik pergi kepada syarikat-syarikat dalam

(THERESALOANCOMPANY) atau jika anda mempunyai rakan-rakan dan memberitahu mereka untuk membantu anda untuk menghubungi mereka untuk pinjaman, okay, anda boleh mendapatkan yang sangat mudah untuk mendapatkan serendah 2% daripada pinjaman tanpa cagaran atau penjamin. Ini adalah e-mel mereka

(THERESALOANCOMPANY@GMAIL.COM) Anda boleh menghubungi mereka dengan aplikasi anda adalah baik dengan mereka anda akan mendapat pinjaman anda dalam masa 24 jam, asli cepat dan saya terpaksa membantu penipuan negara saya, e-mel saya adalah (Feyzilfatma@gmail.com) hubungi saya untuk maklumat lanjut, saya bersedia untuk membantu TUHAN memberkati engkau NOTA all.PLEASE. TIADA YURAN PENDAFTARAN, TIADA YURAN PEMINDAHAN, NO Bayaran CUKAI, NO YURAN INSURANCE) harta pemberi pinjaman atau syarikat itu tidak mengumpul charges.Allah ini memberkati kita YURAN PEMINDAHAN, YURAN NO CUKAI, NO YURAN INSURANCE) Lender sebenar Syarikat ATAU TIDAK memungut caj penutup penyanyi ,

joyce roland said...

Adakah anda pernah ditolak oleh bank kerana skor kredit yang rendah? Jangan bimbang, anda mempunyai pilihan! pinjaman SOS mungkin tidak menghubungkan anda dengan pemberi pinjaman swasta yang boleh membantu anda mencapai matlamat anda.
- GOOD KREDIT ATAU KREDIT BAD NO PROBLEM!
- TRAIN PINJAMAN
- Pinjaman Peribadi
- Memupuk asalnya KREDIT ANDA
- Memberi penekanan yang HUTANG ANDA
Dapatkan wang anda dalam tempoh 5 hari!
Ada sebarang pertanyaan lanjut, sila e-mel kepada kami di joycerolandloancompany@gmail.com

Equity Capital Loans said...

Adakah Anda Perlu Segera Kewangan Pinjaman Kredit?
* Pemindahan Sangat cepat dan cepat ke akaun bank anda
* Bayaran balik bermula 8 bulan selepas anda mendapatkan wang
* Kadar faedah yang rendah sebanyak 2%
* Bayaran balik jangka panjang (1-30 tahun)
BORANG PERMOHONAN UNTUK PINJAMAN
================================
Nama: ........ ........... nama Kedua: ...............
Hubungi Alamat: .................
Negara: ............ .... Umur: ..........
Seks: ......... ............. Nombor Telefon: ..............
Status: ....... ............ Pekerjaan: ...............
kedudukan: ................ Pendapatan bulanan: ..............
Jumlah Pinjaman: ........ Tujuan Pinjaman: ............
jangka masa: ....................
Pernahkah anda memohon pinjaman sebelum: ................
Anda memahami Bahasa Inggeris: ..........
sila mengisi dan menghantar borang ini kepada:
E-mel: homeofequity@gmail.com
Website:www.equitycapital5.webnode.com
Yang ikhlas,
Nicolas Payne
Equity Capital

Equity Capital Loans said...

Adakah Anda Perlu Segera Kewangan Pinjaman Kredit?
* Pemindahan Sangat cepat dan cepat ke akaun bank anda
* Bayaran balik bermula 8 bulan selepas anda mendapatkan wang
* Kadar faedah yang rendah sebanyak 2%
* Bayaran balik jangka panjang (1-30 tahun)
BORANG PERMOHONAN UNTUK PINJAMAN
================================
Nama: ........ ........... nama Kedua: ...............
Hubungi Alamat: .................
Negara: ............ .... Umur: ..........
Seks: ......... ............. Nombor Telefon: ..............
Status: ....... ............ Pekerjaan: ...............
kedudukan: ................ Pendapatan bulanan: ..............
Jumlah Pinjaman: ........ Tujuan Pinjaman: ............
jangka masa: ....................
Pernahkah anda memohon pinjaman sebelum: ................
Anda memahami Bahasa Inggeris: ..........
sila mengisi dan menghantar borang ini kepada:
E-mel: homeofequity@gmail.com
Website:www.equitycapital5.webnode.com
Yang ikhlas,
Nicolas Payne
Equity Capital

maryan sani said...

Halo, aku Puan Maryan sani pemberi Pinjaman Pinjaman Peribadi. Perusahaan Kami menyediakan Pinjaman Pada Tingkat rendah 2%. Apakah Anda Perlu Pinjaman Mendesak Untuk melunasi Utang Anda, Atau Anda membutuhkan Pinjaman Untuk Meningkatkan Bisnis Anda, tagihan TUNAI VISA VISA Anda dan Meningkatkan Anda Fasiliti Perusahaan? Anda Telah Putusan yang Ditolak Oleh bank dan Institusi Kewangan lainnya? Layanan ini kepada Akan Memberikan Baik dojdocb.html entiti, syarikat, Bisnis lelaki dan Wanita Dan Kami TIDAK costomers terburu-buru kami pada TUNAI VISA VISA, melainkan Kita Memberikan Acha lebih pilkada waktu Untuk melunasi laon Acha Telah dikumpulkan. Namun, Peluang Kewangan Pada Langkah pintu Anda, jadi hubungi kami hari ini kepada melalui e-mel di: maryansaniloancompany@gmail.com

Ayesha Sadeeq said...

Hello, saya minta Puan Ayesha Sadeeq, Pengurus Sadeeq pinjaman invetments, Adakah anda berhutang? Anda ingin mengembangkan perniagaan anda, membayar bil-bil anda, kerja-kerja pengubahsuaian rumah, atau jika anda perlukan bantuan kewangan tujuan. Kami adalah untuk memberikan kehidupan yang lebih baik kepada orang di seluruh dunia dengan tiada caj untuk permohonan pinjaman polisi kami memberi pinjaman dengan kadar faedah 2% kepada individu dan Syarikat di bawah terma-terma dan syarat-syarat untuk memahami.
Hubungi kami melalui e-mel: (sadeeqinvestmentplan@gmail.com)

VAVICK LOANS AND INVESTMENT FIRM said...

Baik Seekers hari Pinjaman. Terdapat Penyelesaian untuk anda

masalah kewangan
Kami adalah sebuah syarikat pinjaman yang berdaftar sepenuhnya dan disahkan bahawa

menawarkan pinjaman bercagar dan tidak bercagar kepada individu dan

syarikat pada kadar faedah yang sangat rendah 2. Kami menawarkan

panjang dan pendek syarikat jangka loans.Our telah mencatatkan banyak

kejayaan cemerlang dalam penyediaan kelas pertama

perkhidmatan kewangan kepada pelanggan-pelanggan kami terutama di kawasan

pensindiketan pinjaman dan peruntukan modal bagi

individu dan syarikat. Kami telah membawa sakit

industri kembali kepada kehidupan. idea-idea perniagaan yang baik oleh

menyediakan dana untuk permulaan kehidupan baru. Kami mempunyai rangkaian

Pelabur yang bersedia untuk menyediakan dana apa sahaja

jumlah kepada individu dan organisasi untuk mula

perniagaan dan operations.We adalah kumpulan bertenaga dan

profesional pinjaman yang berpengalaman dengan pengetahuan yang menyeluruh

umum markets.In kewangan kami menawarkan gadai janji rumah

pinjaman pinjaman perniagaan dan pinjaman kredit buruk komersial

pinjaman permulaan huluan pinjaman modal pinjaman pembinaan yang bekerja

pinjaman pinjaman kereta hotel. Kadar faedah kita 2 setiap tahunan

dibayar balik pinjaman kami mengambil masa maksimum 3 hari bekerja untuk mendapatkan

kepada semua pelanggan yang diluluskan di seluruh globe.You boleh

hubungi kami melalui

instantloans.cash@gmail.com

Lucy smith said...

Adakah anda sedang mencari pinjaman perniagaan, pinjaman peribadi, pinjaman rumah, pinjaman kereta, pinjaman penyatuan hutang, pinjaman tanpa cagaran, modal perniagaan, dan lain-lain .. Atau adakah anda menolak pinjaman oleh bank atau institusi kewangan untuk satu atau lebih sebab. Anda berada di tempat yang betul untuk penyelesaian pinjaman anda! Saya seorang pemberi pinjaman swasta, saya memberikan pinjaman kepada syarikat-syarikat dan individu tentang kadar faedah yang rendah dan berpatutan 2%. Manfaat. Sila hubungi kami melalui e-mel: Lucysmithloanfirm@gmail.com

PEMINJAM'S DATA S

1) Nama Penuh: ............................................. ..........
2) Alamat: .............................................. ............
3) Negeri: .............................................. ................
4) Seks: .............................................. ..................
5) Status perkahwinan: ............................................. ....
6) Pekerjaan: .............................................. .......
7) Nombor Telefon: ............................................. ...
8) Jumlah Pinjaman Diperlukan: .....................................
9) Tempoh: .............................................. ..
10) Tujuan pinjaman: ............................................

Lucy Smiith
(Lucysmithloanfirm@gmail.com)

Theresa Theresa said...

Ramadah PELUANG HOLIDAY PINJAMAN PELABURAN:

Adakah anda memerlukan pinjaman? Adakah anda berminat untuk mendapatkan jenis pinjaman? Atau adakah anda bimbang kewangan ?. Adakah anda mempunyai hutang untuk membayar? Kami memberi pinjaman kepada mana-mana bahagian dunia, kadar faedah pinjaman kami adalah 2% setiap annul tempoh dirundingkan tanpa mengira lokasi atau status kredit. Untuk mendapatkan pinjaman hari ini hubungi kami melalui syarikat alamat e-mel di: Theresaloancompany@gmail.com laman web kami (sglfirm.org/theresaloancompany)

NOTA: Kami memberi maksimum (USD100,000.00 $ / €) ETC Permintaan Kredit mestilah dinyatakan dalam dolar AS atau EURO, rupiah, RM dan apa-apa wang yang digunakan lain.

pencari pinjaman yang berminat untuk mengisi borang permohonan pinjaman di bawah perjanjian itu ..

(MAKLUMAT PEMINJAM)

Nama penuh:......................
AGE .............................
STATUS PERKAHWINAN ..................
Alamat: ...........................
Negara ....................................
Negara ...................................
Telefon: .....................................
E-mel: .....................................
Pekerjaan: ................................
Pendapatan bulanan: ............................
Agama: ..................................
Jumlah Diperlukan sebagai pinjaman: .....................
Tempoh Pinjaman: .............................
Tujuan pinjaman: ................................
Jaminan: ................................
Adakah anda memohon pinjaman sebelum ini?
Adakah anda bercakap atau mendengar bahasa Inggeris? .............................

Terima kasih kerana kami menanti Response pantas anda, kami bersedia untuk melayani anda.
Theresa Pinjaman Syarikat Pinjaman Limited

Theresa Theresa said...

Ramadah PELUANG HOLIDAY PINJAMAN PELABURAN:

Adakah anda memerlukan pinjaman? Adakah anda berminat untuk mendapatkan jenis pinjaman? Atau adakah anda bimbang kewangan ?. Adakah anda mempunyai hutang untuk membayar? Kami memberi pinjaman kepada mana-mana bahagian dunia, kadar faedah pinjaman kami adalah 2% setiap annul tempoh dirundingkan tanpa mengira lokasi atau status kredit. Untuk mendapatkan pinjaman hari ini hubungi kami melalui syarikat alamat e-mel di: Theresaloancompany@gmail.com laman web kami (sglfirm.org/theresaloancompany)

NOTA: Kami memberi maksimum (USD100,000.00 $ / €) ETC Permintaan Kredit mestilah dinyatakan dalam dolar AS atau EURO, rupiah, RM dan apa-apa wang yang digunakan lain.

pencari pinjaman yang berminat untuk mengisi borang permohonan pinjaman di bawah perjanjian itu ..

(MAKLUMAT PEMINJAM)

Nama penuh:......................
AGE .............................
STATUS PERKAHWINAN ..................
Alamat: ...........................
Negara ....................................
Negara ...................................
Telefon: .....................................
E-mel: .....................................
Pekerjaan: ................................
Pendapatan bulanan: ............................
Agama: ..................................
Jumlah Diperlukan sebagai pinjaman: .....................
Tempoh Pinjaman: .............................
Tujuan pinjaman: ................................
Jaminan: ................................
Adakah anda memohon pinjaman sebelum ini?
Adakah anda bercakap atau mendengar bahasa Inggeris? .............................

Terima kasih kerana kami menanti Response pantas anda, kami bersedia untuk melayani anda.
Theresa Pinjaman Syarikat Pinjaman Limited

Lady Jane said...

Halo Setiap Satu, nama saya wanita Jane alice dari Indonesia, dan saya bekerja dengan bersatu bangsa kompensasi, dan kami telah mendengar dan juga membuat pinjaman dari perusahaan pinjaman, saya cepat ingin menggunakan media ini untuk memperingatkan seluruh Indonesia yang mencari pinjaman di internet sangat berhati-hati untuk tidak jatuh di tangan scammers dan fraudstars, ada banyak lender kredit palsu di sini di internet dan beberapa dari mereka adalah asli dan nyata, aku ingin meluncur kesaksian tentang bagaimana Tuhan menuntun saya untuk pemberi pinjaman dan Pinjaman nyata genue telah mengubah hidup saya dari rumput rahmat, setelah saya telah tertipu oleh beberapa pemberi pinjaman kredit di sini di internt, saya kehilangan banyak uang untuk membayar biaya pendaftaran, isurance, pajak, dan setelah pembayaran saya masih tidak mendapatkan saya pinjaman. Setelah berbulan-bulan mencoba untuk mendapatkan pinjaman di internet dan jumlah scammed kali uang tanpa mendapatkan pinjaman dari perusahaan mereka sehingga saya menjadi begitu putus asa dalam mendapatkan pinjaman dari online genue kredit pemberi pinjaman yang tidak akan meningkatkan rasa sakit saya, jadi saya memutuskan untuk menghubungi seorang teman saya yang baru-baru mendapat pinjaman online, kita membahas kesimpulan kita tentang masalah dan dia bercerita tentang seorang wanita yang disebut Mr Dangote yang merupakan CEO dari Dangote Pinjaman Perusahaan. Jadi saya diterapkan untuk jumlah pinjaman (Rp400,000,000) dengan tingkat bunga rendah 2%, tidak merawat usia saya, karena saya mengatakan kepadanya apa yang saya ingin menggunakan uang itu untuk membangun bisnis dan pinjaman saya disetujui dengan mudah tanpa stres dan semua persiapan dilakukan pada transfer kredit dan dalam waktu kurang dari 24 jam setelah pendaftaran pinjaman, sudah disimpan ke bank dan mimpi saya datang melalui. Jadi saya ingin saran yang membutuhkan genue panggilan pinjaman cepat sekarang email di Dangotegrouploandepartment@gmail.com. dia tidak tahu bahwa aku melakukan ini. Saya berdoa agar Tuhan memberkati dia untuk hal-hal baik yang telah dilakukan dalam hidup saya. Anda juga dapat menghubungi saya di ladyjanealice@gmail.com hari yang indah lebih info..

Williams Loans said...

URGENT GENUINE PINJAMAN TAWARAN MEMOHON SEKARANG:
Adakah anda sedang mencari pinjaman perniagaan? pinjaman peribadi, pinjaman rumah, pinjaman kereta, pinjaman pelajar, pinjaman penyatuan hutang, pinjaman tanpa cagaran, modal teroka, dan lain-lain .. Atau adakah anda telah ditolak pinjaman oleh bank atau institusi kewangan untuk apa-apa sebab. Kami adalah pemberi pinjaman swasta, pinjaman kepada perniagaan dan individu dalam kadar faedah yang rendah dan berpatutan kadar faedah 2%. jika Berminat untuk pinjaman? Hubungi kami hari ini di (williamsloans14@gmail.com) dan mendapat pinjaman anda hari ini.


Adakah anda memerlukan pinjaman segera atau apa-apa bantuan kewangan lain?
Kami menawarkan semua jenis pinjaman pada dua peratus (2%) kepentingan. email kami sekarang
melalui: williamsloans14@gmail.com dengan maklumat berikut

nama penuh

tarikh lahir::
negara:
pekerjaan:
jumlah pinjaman:
Tempoh pinjaman:
Tujuan pinjaman:
pendapatan bulanan:

e Lee said...

Ini adalah untuk memaklumkan kepada orang ramai Ketua Kesaksian saya bagaimana saya menerima pinjaman daripada Ringgit Plus syarikat pinjaman pada kadar faedah yang sangat rendah 3%.
• Jaminan 100% dan pemindahan dipercayai
• Tiada caj Pre
• Syarat-syarat pinjaman yang fleksibel dan keadaan
• Tempoh (1-20) tahun
Untuk maklumat lanjut sila hubungi:
riggitplus@gmail.com

Fridha Kartika said...

BERITA BAIK. READ
 Hello kawan-kawan, nama saya Puan Fridha Kartika sila sila Saya mempunyai beberapa berita baik untuk berkongsi dengan anda semua. Saya tidak dapat menjelaskan betapa gembiranya saya sekarang. Akhir sekali, saya hanya mendapat pinjaman daripada Sadeeq INVESSTMENT.CORP yang berdaftar dengan organisasi kredit antarabangsa Islam di seluruh dunia dan organisasi antarabangsa memeber pelaburan / pinjaman kesatuan. Kawan saya mengarahkan saya kepada mereka. Saya telah mencari untuk asal peminjam swasta talian selama ini di mana saya boleh meminjam wang untuk memulakan perniagaan saya, tetapi semua usaha saya untuk mendapatkan pinjaman asal syarikat gagal. Semua yang saya telah dalam hubungan dengan semua penipuan. Secara jujur, pada mulanya, saya fikir Sadeeq Investment.Corp adalah salah satu penipuan sehingga mereka membawa kegembiraan kepada hidup saya hanya beberapa hari yang lepas. apabila saya cuba dan lihat sendiri, setelah memenuhi semua keperluan yang diperlukan, saya terkejut bahawa mereka sebenarnya dipindahkan pinjaman saya ke dalam akaun bank saya. Saya amat gembira sekarang kerana Allah telah digunakan organisasi ini untuk memberkati saya tahun ini. kawan baik jika anda mahu tahun ini menjadi tahun kebebasan kewangan anda dan gembira seperti saya, cepat dan menghubungi mereka sekarang. E-mel mereka (sadeeqinvestmentplan@gmail.com) Saya berharap maklumat penting ini akan mengubah hidup anda tahun ini. Saya ingin anda semua yang terbaik.
Anda boleh hubungi saya di [fridhakartika@gmail.com]

Elizabeth Rose said...

Saya Puan Elizabeth Rose Pinjaman Firma Service, yang pinjaman Pinjaman General
syarikat, tetapi memberi Pinjaman kepada individu, tidak kira agama anda
percaya. Matlamat kami adalah untuk Cub kemiskinan jauh dari planet bumi.

Adakah anda memerlukan pinjaman untuk membayar hutang anda, memulakan perniagaan, atau anda memerlukan
pinjaman untuk membayar bil-bil, mencari lagi kerana kami memberi pinjaman pada kadar 1% kepada
pertama 100 orang yang mendapatkan pinjaman dari kami, walaupun tidak menjadi pelanggan kami kerana kami
meraikan tahun ke-100 kami dengan menjadi sebuah syarikat pinjaman Pinjaman. Sampai kepada kami melalui
e-mel syarikat: elizabethroseloanfirmservice@gmail.com

Elizabeth Rose said...

Saya Puan Elizabeth Rose Pinjaman Firma Service, yang pinjaman Pinjaman General
syarikat, tetapi memberi Pinjaman kepada individu, tidak kira agama anda
percaya. Matlamat kami adalah untuk Cub kemiskinan jauh dari planet bumi.

Adakah anda memerlukan pinjaman untuk membayar hutang anda, memulakan perniagaan, atau anda memerlukan
pinjaman untuk membayar bil-bil, mencari lagi kerana kami memberi pinjaman pada kadar 1% kepada
pertama 100 orang yang mendapatkan pinjaman dari kami, walaupun tidak menjadi pelanggan kami kerana kami
meraikan tahun ke-100 kami dengan menjadi sebuah syarikat pinjaman Pinjaman. Sampai kepada kami melalui
e-mel syarikat: elizabethroseloanfirmservice@gmail.com

rose james said...

Selamat datang kepada Puan meningkat daripada syarikat Pelaburan pinjaman kemuncaknya amanah (A Perkhidmatan Personalized untuk Semua Keperluan Kewangan Anda) Kami, Pemberi Liberal Investment Company menawarkan pinjaman pada kadar faedah yang sangat rendah sebanyak 2%, kami menawarkan Pinjaman Peribadi, Pinjaman Penyatuan Hutang, Capital Venture , Pinjaman Perniagaan, Pinjaman Pelajaran, Pinjaman Perumahan dan Pinjaman untuk apa-apa sebab dan keperluan segera !. dengan tempoh maksimum 30 tahun. Adakah anda pernah ditolak oleh bank anda? Adakah anda mempunyai kredit yang buruk? Adakah anda mempunyai bil yang tidak berbayar? Adakah anda dalam hutang? Adakah anda perlu untuk memulakan perniagaan? Jangan lagi risau kerana kami berada di sini untuk menawarkan pinjaman faedah yang rendah. pinjaman kami adalah antara apa-apa amaun. (Lima Puluh Juta dolar AS). Kami juga memberi pinjaman dalam Amerika Syarikat DOLLARS EURO dan POUND !!
Dikemukakan kepada EMAIL INI: jrose7685@gmail.com

nelly said...

Hello, i am Puan Nelly Precious, pinjaman pemberi pinjaman swasta yang menawarkan pinjaman pada kadar faedah hanya 2%. kami tawarkan, pinjaman peribadi, pinjaman kereta, modal perniagaan, pinjaman peribadi dan lain-lain kepada individu dan syarikat-syarikat yang berada dalam kesukaran kewangan di bawah syarat-syarat pinjaman yang jelas dan dan mudah difahami. hubungi kami hari ini melalui e-mel supaya kita boleh memberikan syarat-syarat pinjaman dan syarat-syarat kami: (nellyperious@gmail.com)

rebecca williams said...

Kami adalah sebuah organisasi yang ditubuhkan untuk membantu orang yang memerlukan
bantuan, seperti bantuan kewangan. Jadi, jika anda akan melalui kewangan
masalah, jika anda mempunyai keadaan huru-hara kewangan dan anda memerlukan dana untuk
memulakan perniagaan anda sendiri atau anda memerlukan pinjaman untuk membayar hutang atau membayar
bil, memulakan perniagaan yang baik atau anda mendapati sukar
mendapatkan pinjaman modal dari bank-bank tempatan, hubungi kami hari ini melalui e - mail
rebeccawilliamsloanfirm@gmail.com

 "Jadi, jangan biarkan peluang ini berlalu begitu sahaja,
Anda dinasihatkan untuk melengkapkan dan mengembalikan butiran di bawah ..

Nama awak: ______________________
Alamat anda: ____________________
Negara awak: ____________________
Tugas anda: __________________
Jumlah pinjaman yang diperlukan: ______________
Tempoh pinjaman: ____________________
Pendapatan bulanan: __________________
Nombor telefon: ________________
Adakah anda memohon pinjaman sebelum: ________________
Jika anda telah memfailkan pinjaman sebelumnya, di mana anda dirawat dengan jujur? ...

Bertindak cepat dan keluar dari tekanan kewangan, keadaan huru-hara, dan cabaran
hubungi REBECCA WILLIAMS LOAN FIRM hari ini melalui e - mail:
rebeccawilliamsloanfirm@gmail.com

rebecca williams said...

Kami adalah sebuah organisasi yang ditubuhkan untuk membantu orang yang memerlukan
bantuan, seperti bantuan kewangan. Jadi, jika anda akan melalui kewangan
masalah, jika anda mempunyai keadaan huru-hara kewangan dan anda memerlukan dana untuk
memulakan perniagaan anda sendiri atau anda memerlukan pinjaman untuk membayar hutang atau membayar
bil, memulakan perniagaan yang baik atau anda mendapati sukar
mendapatkan pinjaman modal dari bank-bank tempatan, hubungi kami hari ini melalui e - mail
rebeccawilliamsloanfirm@gmail.com

 "Jadi, jangan biarkan peluang ini berlalu begitu sahaja,
Anda dinasihatkan untuk melengkapkan dan mengembalikan butiran di bawah ..

Nama awak: ______________________
Alamat anda: ____________________
Negara awak: ____________________
Tugas anda: __________________
Jumlah pinjaman yang diperlukan: ______________
Tempoh pinjaman: ____________________
Pendapatan bulanan: __________________
Nombor telefon: ________________
Adakah anda memohon pinjaman sebelum: ________________
Jika anda telah memfailkan pinjaman sebelumnya, di mana anda dirawat dengan jujur? ...

Bertindak cepat dan keluar dari tekanan kewangan, keadaan huru-hara, dan cabaran
hubungi REBECCA WILLIAMS LOAN FIRM hari ini melalui e - mail:
rebeccawilliamsloanfirm@gmail.com

Risna Susanti said...

Saya Risna Susanti, saya menggunakan masa ini untuk memberi amaran kepada semua rakan-rakan saya Malaysia.Who yang telah berlaku di sekeliling untuk pinjaman, anda hanya perlu berhati-hati. satu-satunya tempat dan syarikat yang boleh menawarkan pinjaman adalah JOYCE ROLAND PINJAMAN SYARIKAT. Saya mendapat pinjaman saya daripada mereka. Mereka adalah satu-satunya pemberi pinjaman sah di internet. Lain-lain adalah semua pendusta, saya menghabiskan hampir $ 1000 dalam tangan palsu pemberi pinjaman. Tetapi kualiti pinjaman memberikan saya impian saya kembali. Ini adalah alamat e-mel sebenar mereka: joycerolandloancompany@gmail.com e-mel peribadi saya sendiri: risnasusanti247@gmail.com. Anda boleh bercakap dengan saya bila-bila masa yang anda mahu. Terima kasih semua untuk mendengar permintaan saya untuk mendapatkan nasihat.

Diana White said...

Kami bersertifikat Lender Pinjaman swasta yang berbasis di negara bersatu, kami menawarkan pinjaman aman dan tidak aman untuk individu, perusahaan dan bodies.We perusahaan juga menawarkan semua jenis pinjaman.
Hubungi kami hari ini melalui e-mail
dianawhiteloanfirm@gmail.com

Related Posts with Thumbnails