Wednesday, May 16, 2007

Ini Bukan Teknik Superimpose...

Nyam...Nyam.. Nyammmm....

Assalamualaikum...
Ngeri betul tengok gambar ni.....

Untuk pengetahuan anda, ini bukan teknik superimpose yer... memang kepala buaya yang tengah gigit tangan orang tu adalah buaya yang sama dengan tuan punya badan buaya tu... bukan macam artis kita... tak pernah mengaku... asyik2 cakap super impose... buaya tu tidak menafikan... malah cuba tersenyum ketika gambar ini diambil... mengikut ceritanya... tangan itu sempat diselamatkan (ketika buaya tu tersenyum) dan disambung semula kepada tuannya oleh doktor.... (mesti anda ingat saya nak bagitahu yang tangan tu sebenarnya yang kena superimpose, kan?.. hehehe... tangan betul tuuu.... )

Saja nak sampaikan kat sini... sekiranya ada terjumpa mangsa yang terputus tangan, jari atau kaki...... selain daripada anda menjerit dan pengsan... apa anda boleh lakukan ialah:-


1. Mintak tolong... selamatkan tuan punya badan dulu...

2. Selamatkan anggota yang putus tu daripada lebih tercedera (ambil dari longkang, atau dari tengah jalan - nanti lagi teruk kena langgar)

3. Bersihkan dan lapik (wrap) dengan kain bersih basah. Jangan masukkan secara DIRECT dalam ais! nanti semua salur darah kecut dan ini akan menyebabkan anggota tu mati (gangrene)...

4. Lepas wrap dengan kain basah, masukkan ia kedalam beg plastik.

5. Lepas tu baru carik satu lagi beg plastik kedua... isi kan ais... .

6. Masukkan beg plastik pertama ke dalam beg plastik kedua...

7. Kalau anda ada pada waktu kejadian, lebih baik untuk tuliskan masa kejadian berlaku (supaya doktor boleh agak gangrene time)..

8. Letakkan anggota terputus bersama dengan tuan punya... di dalam ambulans... yelah kalau bawak anggota yang putus jer.. kalau sampai dulu kat hospital.. tuan punya tak sampai lagi nanti haru jugak... atau tuan punya badan pergi hospital lain.. kua kua... tangan kat HKL... si polan kat HUKM... jauh tuuu...

Ok.. perkara di atas untuk mereka yang berani ajer... kalau rasa rasa tak berani (saya pun bukan berani sangat)... tak perlah.. tak payah tunjuk berani... nanti awak pulak yang kena usung ke hospital...

Wallahu A'lam...


6 comments:

Jie said...

eeemm..saya tak berani doc....kena pisau kat dapor sikit jer..dah terlentang..seriau.

Cabut gigi, doc baru suntik ubat bisu..bangun je dari kerusi..saya dah pengsan depan pintu.

Nak ambil darah untuk check group..sikit jer...saya tgok jarum tu....lepas tu..pengsan!

Dr Azwan said...

Haii.. pengsan je memanjang... hehe.. kalau abang Jie ada kat sebelah tak per la pengsan selalu...:).. Tapi kan kadang2 kita akan temui situasi macam nie... especially kalau terkena saudara mara dekat, atau anak beranak... kena jadi berani...

along said...

slm kenal dulu dgn tuan dr....dulu msa sya bekerja di salah sebuah kilang di ipoh sya pernah mengalami keadaan di mana salah seorg pekerja putus 4 jari.Pada masa itu sya memberi pertolongan dan mengtip jari2 itu tanpa saya sedar yg saya bukannya berani dlm situasi spt itu.3 4 hri juga saya tk dpt melupakan kejadian tsb dan mkn pun saya tak lalu bila teringatkan masa jari2 tu ......tu yg tak boleh jadi spt dr kut....ha...ha...ha...

Dr Azwan said...

Along. salam perkenalan... kadang2 bila kita di dalam situasi terdesak kita mampu lakukan apa yang kita tak biasa lakukan pada waktu2 biasa kan. saya pernah tengok kepala orang pecah teburai depan mata di dalam satu kemalangan masa student dulu.. satu bulan jugak bayangan tuh terbayang2 depan mata tak mau hilang... seraam..

Hindi Choti said...


Hindi sexy Kahaniya - हिन्दी सेक्सी कहानीयां

Chudai Kahaniya - चुदाई कहानियां

Hindi hot kahaniya - हिन्दी गरम कहानियां

Mast Kahaniya - मस्त कहानियाँ

Hindi Sex story - हिन्दी सेक्स कहानीयां


Nude Lady's Hot Photo, Nude Boobs And Open Pussy

Sexy Actress, Model (Bollywood, Hollywood)

Asa Loan Savings LENDING LTD said...

Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, juga jika anda ingin membeli rumah di atas ansuran bulanan kita juga boleh menjual rumah untuk anda. supaya Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com, Mungkin ada banyak sebab mengapa anda perlu akses kepada beberapa wang tunai tambahan - daripada yang tidak dijangka pembaikan kereta atau rumah untuk membayar perkahwinan anda atau cuti khas. Tetapi apa sahaja yang anda memerlukannya, apabila anda meminjam antara $ 5,000 USD untuk 100,000 USD di atas.

pengkhususan Syarikat.
1) Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%.
2) Kami juga boleh membeli sebuah rumah pilihan anda dalam mana-mana lokasi pilihan anda.

Related Posts with Thumbnails