Tuesday, May 5, 2009

Dr Azwan Memerlukan 20 Orang Konsultan Pelaburan!!




Salam,

Saya memerlukan 20 orang jurujual hebat untuk menjadi konsultan saya sepenuh masa atau secara sambilan untuk Skim Murabahah BIONAS untuk Penanaman Pokok Jatropha Carcus bagi tujuan penghasilan Biodiesel dunia sebagai aternatif minyak petrol dan diesel.

Konsultan ini mestilah Muslim yang boleh bekerja sendiri, mempunyai sedikit latarbelakang tentang kewangan Islam, berhemah tinggi, konsisten dan boleh menjual produk berasaskan pelaburan.
SKIM MURABAHAH BIONAS

Skim Pelaburan Murabahah anjuran BIONAS ini merupakan skim pelaburan tanpa riba' yang menjadi alternatif bagi skim-skim pelaburan yang dikhuatiri syubhah termasuk ASB, ASN, ASW hatta mana mana simpanan atau deposit sekalipun di bank Malaysia. Bagi mengetahui lebih lanjut skim ini, sila lawati laman web ini.


Skim murabahah ini melibatkan pembelian sejumlah anak-anak pokok daripada nurseri BIONAS oleh pelabur dengan akad dan kemudian dijual semula kepada BIONAS untuk dibesarkan. Pembayaran hasil pelaburan dilakukan secara pembayaran berperingkat atau pembayaran tertunggak pada kadar nisbah untung yang dipersetujui oleh pembeli dan penjual.

Bagi skim penanaman pokok jarak, terdapat kampung dan daerah-daerah pendalaman di mana kawasan yang kaya dengan tanah tetapi tuan punya tanah tidak berkemampuan untuk membangunkan kawasan tersebut. Oleh itu BIONAS mengambil inisiatif membangunkan tanah terbiar tersebut dengan keuntungan kongsi bersama 20%-80%. Pembiayaan buka tanah dan penanaman adalah 100% daripada BIONAS. Buat masa ini, tanah yang telah dan bakal dibangunkan mencakupi 3 juta ekar di seluruh semenanjung, Sabah dan Sarawak.

Oleh kerana skim penanaman Jetropha ini melibatkan kewangan yang besar dan prinsip BIONAS menganggap pinjaman di bank dengan riba' itu haram, maka ia membangunkan satu skim dipanggil skim pelaburan murabahah telah dilaksanakan. Kelulusan Bank Negara Malaysia telah diperolehi untuk melaksanakannya dan panel syariah juga telah diwujudkan. Untuk memberi kepercayaan kepada para pelabur, pembayaran keuntungan akan dibuat melalui post dated cheque oleh Bank al-Rajhi selaku bank panel BIONAS.

Produk ini juga boleh diniagakan di luar Malaysia dan pelaburan boleh dibawa masuk dari negara luar termasuk dari timur tengah melalui deposit di dalam sebuah Bank yang mempunyai cawangan di seluruh dunia iaitu Bank al-Rajhi.

Deposit sehingga USD 1 billion ini merupakan peluang anda untuk meneroka pasaran di seluruh dunia secara halal dengan menggunakan skim ini. Sasaran di dalam negara adalah pelabur yang mahukan pelaburan secara halal dan tayyib, tanpa ragu-ragu dan syubhah.
MINYAK JETROPHA DAN BIODIESEL

Penghasilan minyak Jetropha untuk biodiesel telah diuji dan yang paling menarik ia beracun dan tidak boleh dibuat bahan makanan sebagaimana minyak kelapa sawit (oleh itu tidak akan menimbulkan krisis makanan sejagat). Tidak seperti minyak sawit yang beku pada suhu yang rendah, minyak jetropha boleh digunakan di negara beriklim sejuk. Malah Mercedes Benz telah menguji penggunaan biodiesel Jetropha sebagai bahan api dan telah memandu uji sejauh 30,000 km. Bahan sisa press cake jetropha dijual ke Jepun sebagai sumber bahan bakar untuk penghasilan elektrik. Sila rujuk artikel wikipedia Food vs Fuel tentang isu sawit sebagai minyak biodiesel.

Minyak jetropha adalah bersih dan mesra alam. Ia mudah ditanam dengan kos yang kurang dan ia boleh ditanam secara intercrop dengan tanaman kontan yang lain seperti jagung dan tebu. Harga jualan sekarang ialah USD 800/tan. Tempahan daripada negara Jerman, Jepun dan Itali sebanyak beratus ribu tan metrik minyak biodiesel untuk kegunaan B20 minyak mereka telah diterima oleh BIONAS.

Untuk memahami apa itu BIONAS dan Penanaman pokok Jatropha Carcus sila lawati http://www.bionas.com.my/index.htmlatau http://www.biofuelbionas.com/

Perasmian Skim Murabahah ini InsyaAllah akan diadakan pada awal Jun 2009 dan dijangka akan dirasmikan oleh Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Y.B. Mejar Jeneral Dato' Jamil Khir Bin Baharom (B) di pejabat BIONAS di Kg. Baru, Kuala Lumpur. Prospektus, iklan-iklan di media cetak juga akan diedarkan melalui akhbar-akhbar utama.

Kepada sesiapa yang berminat untuk menjadi Konsultan bagi skim Murabahah ini, sila hubungi saya Dr Azwan 012-9597074 atau email di abiteha@yahoo.com untuk penerangan lanjut dan bertemu dengan CEO BIONAS. Sesiapa yangberminat untuk melabur juga boleh menghubungi saya dengan pembelian anak pokok minima RM 3000.00 dan keuntungan 75% selepas 3 tahun.

Salam.

29 comments:

-NaNa- said...

Hi Doc..

Tiba2 teringat satu posting doktor dahulu kala... Saja ingin 'menyibuk' bertanya... Dulu kan doktor pernah cakap bakal menang RM20000 yg peraduan 'pampers' ape ntah tu...yang doktor & isteri berjaya kumpulkan kad2 bernombor tu... apa cerita terbarunya? sudah terimakah 'durian runtuh' tu?

Dr Azwan said...

dah dapat. Bayar hutang. Melabur dalam bisnes dan saham.

Rohani said...

Salam Dr,

Dulu saya pernah sarankan suami saya supaya tanam pokok jarak ni.. Dia ada la tanah kat kampung, bukan besar, dalam 2 ekar je. Tapi masa tu terdengar la suara2 yang mengatakan tak payah tanam la pokok ni.. Dah banyak yg tanam tapi terbiar macam tu je sebab kos utk membuat minyak dari buah ni sgt tinggi. Jadi kami membatalkan niat tu...
Pertanyaan saya adakah benar pendapat ini? Bukan apa, nanti ada yg buat pelaburan, tapi hanya berjalan sekerat jalan je.
Kalau tanah 2 ekar bionas ambil ke utk buat projek ni?
terima kasih

Anonymous said...

Saya ni bukan mahir isu energy industry ni.

Kena tanya orang-orang minyak ni. prospeknya bagaimana.

hehe

Pakdi
http://pakdi.my

Dr Azwan said...

Rohani : boleh contact BIONAS. Tapi kalau ikut BIONAS, kurang2 kalau profitable nak tanam 6 ekar ke atas. Satu ekar boleh tanam 800 pokok menghasilkan 3.6 tan sahaja , satu tan BIONAS beli semula cuma RM 850. Kalau ada banyak ekar then, ada commercial value.

Pakdi : Bagus juga. Saya juga nak tahu macamana prospek Biodiesel daripada pakar energy.
Ada dua convention besar tentang biodiesel dunia iaitu Kyoto Protocol (Kyoto Convension) di mana Malaysia juga terlibat dan satu lagi Energy Policy of the EU ttg penggunaan 10% biodiesel oleh negara anggota EU.
Dalam Energy policy of the EU, 10% target penggunaan Biodiesel akan dicapai dalam tahun 2020. Ada kemungkinan tak ia akan lebih awal? Mungkin satu kemungkinan juga kalau kita mampu menjadi pengeluar.
InsyaAllah.

mimiey said...

Salam doc, sorry lar sebab cmment kat cni. apa yg sy nak cakapkan niey pasal perkara lain. Sy nak tanya satu soklan, hope doc dpt explain lar. sy nak tahu pasal kembar tahun. maksudnya(cth), anak pertama lahir bulan 1 2009 and anak kedua lahir bulan 12 2009. Ada ker kemungkinan kalau anak kedua tue tak sihat, dapat penyakit? sy ada member yg kembar tahun and adik si kembar ada penyakit jantung. adakah ini kebetulan atau mmg ada logiknya dari segi kesihatan ibu? tq..

Dr Azwan said...

mimiey : takder kena mengena. Kembar tahun ni hanya cakap orang melayu kita. pada hakikatnya mereka bukan kembar sebab lahir pada tarikh berbeza.

Riey said...

Masa sekolah rendah dulu, saya sekelas dengan 2 orang adik beradik yang 'kembar tahun ni'. Alhamdulillah nampak sihat wal;afiat jer...

iseymiyaki said...

salam doc saya berminat untu join program belan semula [pokok nie tetapi modal sebanyak 3k tue takder la camner caranyaaa leh bagtau tak.. say mempunyai tanah dan ingin menanam pokok jarak ini . tetapi kos 3k tue tak mampu la ada car tak doc

hubungi saya

aingudiq@gmail.com
saya berada di kuantan pahang

Dr Azwan said...

salam saudara iseymiyaki, boleh tahu berapa ekar tanah. kalau banyak boleh BIONAS bantu.

KEPAK said...

Dr Azwan. Saya memang berminat dengan usaha tuan ini. Tetapi kalau saya buat nurseri bekalkan anak-anak pokok jarak ini, bagi pihak Tuan Dr. dan BIONAS… boleh ke?.. TQ

Anonymous said...

assalamualaikum doc.
kalau pelaburan sebanyak 3k .agaknya macammana pendapatan yang akan diberikan samada setiap bulan atau tahun.

Anonymous said...

kalau nak jadi pelabur dan ejen..caranya. from sabah

Anonymous said...

3 juta ekar?besar betul?macam saiz felda.boleh beritahu salah satu lokasi ngan detail?.pas tu,nak tanya,bionas dah ada fasiliti hasilkan biodiesel?kat mana?sebab kata dah dapat oder dari buyer,kan ape,saya ni sceptikal,mesti periksa betul2 sebelum boleh terima apa2 penyataan.sekian

zay2985 said...

Assalammualaikum Dr. Saya ingin bertanya, adakah Konsultan ini boleh dijalankan secara separuh masa? Adakah sebarang target untuk mencari jumlah prospek dalam tempoh tertentu? Terima Kasih...

Dr Azwan said...

Untuk mengetahui lokasi penanaman dan sebagainya boleh lawat website yang saya tulis pada artikel. Minggu ni BIONAS akan ke filipina kerana diberi tanah di sana utk tujuan penanaman.

Zay2985 : Konsultan boleh dilakukan secara sparuh masa. Kita boleh jumpa untuk berbincang dengan lebih lanjut.

Dr Azwan said...

Pelaburan RM 3000 - dapat RM 5250 selepas 3 tahun. Keuntungan 75%. Perjanjian dengan duti setem, ada akad. Dapat cek selepas satu minggu daftar. Kami tidak terima tunai, terus masuk ke dalam bank al rajhi dan faks kan slip bukti. Comply to Bank Negara rules dan syariah InsyaAllah. Lesen KDNHEP pun ada.

bain said...

Askm, rujuk blog zaharuddin.net..keuntungan yang tetap iaitu 75%tidak menetapi syarak..keuntungan tidak boleh ditetapkan..yang boleh anggaran rasayna..komen DR?

Hindi Choti said...



Hindi sexy Kahaniya - हिन्दी सेक्सी कहानीयां

Chudai Kahaniya - चुदाई कहानियां

Hindi hot kahaniya - हिन्दी गरम कहानियां

Mast Kahaniya - मस्त कहानियाँ

Hindi Sex story - हिन्दी सेक्स कहानीयां


Nude Lady's Hot Photo, Nude Boobs And Open Pussy

Sexy Actress, Model (Bollywood, Hollywood)

Angela Davids said...

TAWARAN PINJAMAN UNTUK SEMUA (MEMOHON SEKARANG)

Adakah anda seorang ahli perniagaan atau wanita? Adakah anda dalam mana-mana tekanan kewangan? adakah anda memerlukan wang untuk memulakan perniagaan anda sendiri? Adakah anda mempunyai pendapatan yang rendah dan mendapati sukar untuk mendapatkan pinjaman dari bank-bank dan institusi kewangan lain? Jawapan: Di sini, Christiana Anderson Firma Pinjaman adalah jawapannya. Kami menawarkan;

a) pinjaman peribadi, pengembangan perniagaan.
b) Perniagaan Mula-up dan pendidikan.
c) penyatuan hutang.
d) Pinjaman Wang Hard.

Walau bagaimanapun, kaedah kami yang kemungkinan untuk menandakan jumlah pinjaman yang diperlukan dan juga jangka masa yang anda mampu untuk menyelesaikan pembayaran balik pinjaman dengan kadar faedah sebanyak 2%. Ini memberikan peluang sebenar untuk mendapatkan wang yang anda perlukan anda. Calon yang berminat perlu menghubungi kami melalui: angeladavidsloan@gmail.com

Glory Chilly said...

Hello Dear, Permohonan Pinjaman Adakah anda berminat untuk mendapatkan pinjaman @ 2%? Jika ya,? email kami sekarang untuk maklumat lanjut mengenai pinjaman yang anda perlukan sebagai pinjaman. Sekarang sila hubungi kami di: gloryloanfirm@gmail.com bersama-sama dengan maklumat di bawah. Tawaran kami sebanyak $ 3,000.00 kepada $ 20,000.000.00 juga memohon maklumat lanjut {Lengkapkan borang di bawah pinjaman} Nama anda: =========== NEGARA: =========== NEGERI =========== ALAMAT: =========== GENRE: =========== Jumlah yang diperlukan: ========== = TEMPOH: =========== NOMBOR TELEFON: =========== ============= nama Puan Anita Hubungi kami di e Ini -mel: gloryloanfirm@mail.com Salam
Akaun yang lebih baik bagi syarikat-syarikat yang sah.
Balas

Piyamas Srisawat said...

Adakah anda memerlukan pinjaman kredit kewangan yang mendesak?
* Pemindahan Sangat cepat dan serta-merta ke akaun bank anda
* Bayaran balik bermula lapan minggu selepas anda mendapatkan wang
akaun bank
* Kadar faedah yang rendah sebanyak 2%
* Bayaran balik jangka panjang (1-30 tahun) Panjang
* Terma pinjaman yang fleksibel dan bayaran bulanan
*. Berapa lama masa yang diambil untuk membiayai? Selepas mengemukakan permohonan pinjaman
Anda boleh mengharapkan jawapan awal kurang dari 24 jam
Pembiayaan dalam 72-96 jam selepas menerima maklumat yang mereka 'perlu
Dari Anda.

Hubungi sah dan berlesen Syarikat Amanah yang diberi kuasa
bahawa bantuan kewangan kepada negara-negara lain.
Untuk maklumat dan pinjaman lebih permohonan membentuk perniagaan bersama, melalui

e-mel: cashfirmarena@gmail.com

SIR EVA Demeter
Ketua Pengarah
CASHFIRM

Piyamas Srisawat said...

Adakah anda memerlukan pinjaman kredit kewangan yang mendesak?

* Pemindahan Sangat cepat dan serta-merta ke akaun bank anda

* Bayaran balik bermula lapan bulan selepas anda mendapatkan wang

akaun bank

* Kadar faedah yang rendah sebanyak 2%

* Bayaran balik jangka panjang (1-30 tahun) Panjang

* Terma pinjaman yang fleksibel dan bayaran bulanan

*. Berapa lama masa yang diambil untuk membiayai? Selepas mengemukakan permohonan pinjaman

Anda boleh mengharapkan jawapan awal kurang dari 24 jam

pembiayaan dalam 72-96 jam selepas menerima maklumat yang mereka perlukan

dari awak.



Hubungi sah dan syarikat amanah berlesen yang dibenarkan

bahawa bantuan kewangan kepada negara-negara lain.

Untuk maklumat dan pinjaman lebih permohonan membentuk perniagaan bersama, melalui



e-mel: cashfirmarena@gmail.com



SIR EVA DEMETER

Ketua Pengarah

CASHFIRM

Piyamas Srisawat said...

Adakah anda memerlukan pinjaman kredit kewangan yang mendesak?
* Pemindahan Sangat cepat dan serta-merta ke akaun bank anda
* Bayaran balik bermula lapan bulan selepas anda mendapatkan wang
akaun bank
* Kadar faedah yang rendah sebanyak 2%
* Bayaran balik jangka panjang (1-30 tahun) Panjang
* Syarat-syarat pinjaman yang fleksibel dan bayaran bulanan
*. Berapa lama masa yang diambil untuk membiayai? Selepas menghantar permohonan pinjaman
Anda boleh mengharapkan jawapan awal kurang daripada 24 jam
pembiayaan dalam 72-96 jam selepas menerima maklumat yang mereka perlukan
dari awak.

Hubungi syarikat ini sah dan berlesen, yang diberi kuasa
untuk memberi bantuan kewangan kepada Everybody
Maklumat dan permohonan pinjaman lebih bentuk

email: cashfirmarena@gmail.com


Selamat sejahtera
Sir Joel Williams
FIRM TUNAI PINJAMAN SYARIKAT
Ketua Pegawai Eksekutif
TEL: +60183723787
E-mel: cashfirmarena@gmail.com
Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

Mary Robert said...

Adakah anda memerlukan pinjaman segera?
* Pemindahan Sangat cepat dan segera ke akaun bank anda
* Pembayaran bermula lapan bulan selepas anda mendapat wang dalam anda
akaun bank
* Kadar faedah yang rendah 2%
* Pembayaran jangka panjang (1-30 tahun) Tempoh
* Syarat-syarat pinjaman yang fleksibel dan bayaran bulanan
*. Berapa lama masa yang diambil untuk membiayai? Selepas memfailkan permohonan kredit,
Anda boleh menjangkakan bahawa sambutan awal kurang daripada 24 jam dan
pembiayaan dalam 72-96 jam selepas menerima maklumat yang kita perlukan
dari awak.
Hubungi sah dan berlesen rasmi syarikat pinjaman
bahawa bantuan kewangan kepada negara-negara lain.
Untuk maklumat lanjut dan borang permohonan pinjaman melalui Hubungi sekarang
email: maryrobert422@gmail.com

Anita said...

Hello,
Adakah anda dari segi kewangan ke bawah? adalah perniagaan anda menangis untuk kebangkitan semula kewangan, adakah anda mendapatkan pinjaman di bank dan tangan pemberi pinjaman yang salah dan anda di mana menolak? mencari tiada lagi, beberapa pemberi pinjaman di sini tidak bersedia untuk membantu anda, semua yang mereka mahu adalah untuk merobek anda wang yang diperolehi keras anda, menipu rakyat yang tidak berdosa dan meningkatkan kesakitan mereka. Kami adalah pemberi pinjaman yang boleh dipercayai dan kami memulakan program pinjaman ini untuk membasmi kemiskinan dan mewujudkan peluang untuk keistimewaan yang kurang untuk membolehkan mereka menubuhkan sendiri dan memulihkan perniagaan mereka. untuk maklumat lanjut, anda boleh menghubungi kami melalui e-mel: anitacharlesqualityloanfirm@gmail.com. kejayaan anda adalah matlamat kami.
sila memohon syarikat yang sah.

Matilda Blake said...

Sejak tahun 2005, MATILDA BLAKE LOAN FIRM telah menyediakan pinjaman perkhidmatan penuh kepada individu, perniagaan, organisasi, keluarga dan pekerja di seluruh Amerika dan Afrika dan kini kami membuka pegawai proksi di Asia.
Hari ini, dengan $ 6.0 bilion dalam aset dan lebih 50 lokasi pinjaman, kita cukup besar untuk memenuhi keperluan pinjaman pelanggan kami, tetapi cukup kecil untuk berkhidmat kepada mereka dengan baik. Matilda Blake Pinjaman Firm ialah lembaran imbangan yang kukuh, akar masyarakat dalam dan komitmen yang berkekalan dan perhubungan yang bermakna adalah asas untuk pencapaian rekod panjang dan kejayaan.
Kami menawarkan Pinjaman ini dengan kadar faedah yang sangat munasabah 5-7% bergantung kepada jenis pinjaman yang diminta comparied kepada bank-bank 15-25%. Jika berminat anda boleh menghubungi kami secara langsung melalui e-mel Firma itu; matildablakeloanfirm@gmail.com atau membuat panggilan melalui +14158892524.

Leonardo Sanchez said...

Adakah anda memerlukan pinjaman? Anda mahu menjadi kewangan yang stabil? Atau anda ingin mengembangkan perniagaan anda? Kami menawarkan pinjaman perusahaan, pinjaman kereta, pinjaman perniagaan, pinjaman peribadi dan pinjaman Krismas? kami memberi pinjaman pada kadar faedah yang sangat rendah sebanyak 2% keselesaan berpanjangan, yang boleh dirunding. Tawaran ini adalah terbuka kepada semua, sila hubungi kami melalui e-mel kami di talian (sanchezloanfirm@gmail.com)

HENRIETTA PAUL said...

Adakah anda fikir untuk mendapatkan pinjaman? Anda serius yang memerlukan pinjaman segera untuk mula y perniagaan kami sendiri? Adakah anda dalam hutang? Ini adalah peluang anda untuk mencapai keinginan anda, kami memberi pinjaman peribadi, pinjaman perniagaan dan pinjaman korporat dan semua jenis pinjaman w engan 2% kepentingan untuk maklumat lanjut hubungi kami melalui e-mel (CHOSENLOANFIRM@GMAIL.COM)

Related Posts with Thumbnails