Monday, December 14, 2009

Program Khatan di Puncak Niaga, Shah Alam.


Salam,

Pada 12 Disember 2009, Hospital Al Islam telah mengadakan program berkhatan beramai-ramai di Wisma Rozali, Puncak Niaga, Shah Alam. Seramai 38 orang peseta mengambil bahagian di dalam acara tersebut.

Kami bermula jam 10.30 pagi dan tamat pada jam 4.00 p.m. Acara berehat sebentar untuk solat zohor.

Alhamdulillah, tiada masalah "besar" sepanjang program dijalankan.

Masalah "kecil" seperti kanak-kanak menjerit, meronta dan menendang masa nak sunat macam kena sampuk itu adalah lumrah di mana-mana program berkhatan. Masalah "kecil" tersebut dapat diselesaikan dengan bantuan 5 orang lelaki dan 4 orang wanita yang bukan sahaja memberi kaunseling percuma tetapi membantu di dalam kerja-kerja pegang-memegang..

Terima kasih kepada pihak Puncak Niaga kerana sudi menjemput kami untuk menjalankan program khatan di sana.Adik ini merupakan peserta pertama daripada 38 orang yang mengambil bahagian. Masih lagi tersenyum.Memberi bius setempat sebelum memulakan khatan

Jururawat Shahril sedang menunjukkan aksi potong dengan jarinya sambil memegang insrtumen di dalam kidney dish di tangan kirinya.

Puan Roslina terpaksa membantu di dalam adegan pegang memegang.

Saudara Shafi'e, di antara tok mudim yang mengkhatankan anak-anak di program tersebut.


Saudara Harez (tengah), wartawan Berita Harian yang menjalankan liputan tentang program ini bersama Jururawat Shamsul (kiri) dan Jururawat Nopi Ropian (kanan).

En Hashim (kiri), pakar jahit-menjahit dan Ustaz Ismat (duduk, kanan), pakar kaunseling kanak-kanak merangkap pengurus perjalanan program.

Cik Hanis sedang mencuci alatan instrumen untuk sunat yang seterusnya.

2 comments:

The Muppets Boy said...

Aslkm,helo sedara n sedari,erm leh visit blog saye tak di http://mysterygraphy.blogspot.com ,ok n jgn lupe linkkan sekali blog ini yer,ok bye

amy emyla said...

asklm..bagusnya,,semoga program dr azwan berjalan lancar.

Related Posts with Thumbnails